Αρχική(ΤΑΧΟ)ΓΡΑΦΟΣΜε πάνω από 1.300 εγγραφές, 47 χορηγούς και εκθέτες και 45 καταξιωμένους ομιλητές το 3ο Συνέδριο Υποδομών και Μεταφορών

Με πάνω από 1.300 εγγραφές, 47 χορηγούς και εκθέτες και 45 καταξιωμένους ομιλητές το 3ο Συνέδριο Υποδομών και Μεταφορών

Με πάνω από 1.300 εγγραφές, 47 χορηγούς και εκθέτες και 45 καταξιωμένους ομιλητές ξεκινά την Τετάρτη 19 Ιουνίου, το μεγαλύτερο εγχώριο γεγονός στον κλάδο των Υποδομών και Μεταφορών: Το 3ο Συνέδριο Υποδομών και Μεταφορών, το οποίο θα διεξαχθεί, στις 19 και 20 Ιουνίου, στο Μέγαρο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών (αίθουσα «Banquet»), από τις ιστοσελίδες ypodomes.com και metaforespress.gr.

Το εφετινό συνέδριο, με τίτλο «Επενδύοντας στο Μέλλον», τελεί υπό την αιγίδα των υπουργείων Υποδομών και Μεταφορών και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Και τις δυο ημέρες, το συνέδριο αναμένεται να παρακολουθήσουν περισσότεροι από 1.300 σύνεδροι, αριθμός ρεκόρ, καταδεικνύοντας την δυναμική των δυο κλάδων στην εγχώρια οικονομία.

Οι σύνεδροι – κατά κύριο λόγο – είναι ανώτερα και ανώτατα στελέχη από κατασκευαστικές / τεχνικές εταιρείες, μηχανολόγοι – μηχανικοί και μελετητές, καθώς και ανώτερα και ανώτατα στελέχη από αεροπορικές / σιδηροδρομικές / ναυτιλιακές εταιρείες, εταιρείες logistics και τεχνολογίας, υπηρεσιακά στελέχη των υπουργείων Υποδομών – Μεταφορών, Ναυτιλίας, Ανάπτυξης, κτλ.

H αίθουσα Banquet στην οποία θα φιλοξενηθεί το Συνέδριο

Άξιο αναφοράς ότι και εφέτος, όπως τις προηγούμενες χρονιές, το συνέδριο αναμένεται να παρακολουθήσουν και εκπρόσωποι από την αμερικανική, αυστριακή, γαλλική και ισπανική Πρεσβεία.

Από πλευράς Πολιτείας, χαιρετισμό θα απευθύνουν ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Θάνος Βούρδας, ο υπουργός Ναυτιλίας Φώτης Κουβέλης και ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας.

Επίσης, χαιρετισμό θα απευθύνουν ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης, ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής, ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της ΔΗΣΥ Γιάννης Μανιάτης και ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού Μιλτιάδης Κύρκος.

Οι Υποδομές επενδύουν στο μέλλον

Την 1η ημέρα του Συνεδρίου (Τετάρτη 19 Ιουνίου), η οποία είναι αφιερωμένη στις Υποδομές, πλειάδα εντυπωσιακών ομιλητών σε 4 διαφορετικές συνεδρίες.

Η στρογγυλή τράπεζα των κατασκευών με συμμετοχή από τους 5 μεγάλους κατασκευαστικούς ομίλους της χώρας:

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΑΚΤΩΡ Αλέξανδρος Εξάρχου, το μέλος Δ.Σ. της ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ Γιώργος Περδικάρης, ο διευθύνων σύμβουλος της ΑΒΑΞ Κωνσταντίνος Μιτζάλης, ο διευθύνων σύμβουλος της ΙΝΤΡΑΚΑΤ Πέτρος Σουρέτης και ο Γενικός Διευθυντής Έργων της Μυτιληναίος Παναγιώτης Γαρδελίνος θα μας μιλήσουν και θα συζητήσουν για το σήμερα και το αύριο του κατασκευαστικού κλάδου.

Παρέμβαση θα κάνει ο Πρόεδρος του ΣΤΕΑΤ Γιώργος Συριανός εκ μέρους της πρωτοβουλίας των τριών Συνδέσμων ΣΑΤΕ-ΣΕΓΜ-ΣΤΕΑΤ.

Πριν τη δεύτερη συνεδρία θα βραβευτεί ως έργο της χρονιάς η ΣΔΙΤ για τη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων Ηπείρου. Σύντομη ομιλία θα υπάρξει από τον Γενικό Διευθυντή της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή Γιάννη Αγραφιώτη και την Αντιπεριφερειάρχη Ηπείρου Τατιάνα Καλογιάννη.

Στη δεύτερη συνεδρία θα ασχοληθεί με τις νέες δυνατότητες στη χρηματοδότηση έργων και επενδύσεων με σημαντικούς ομιλητές: Ο Ειδικός Γραμματέας ΣΔΙΤ Νίκος Μαντζούφας, το μέλος της Επενδυτικής Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων (EFSI) της ΕΤΕπ Βίκυ Κεφαλά, ο Γενικός Διευθυντής της EUROXX Αριστοτέλης Νινιός.

Στην τρίτη συνεδρία έχουμε το αφιέρωμα στις Smart Cities/Smart Technologies: Ο project manager του Aspern Smart City Research (μίας νέας έξυπνης πόλης στη Βιέννη) Oliver Juli, ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό καθηγητής Γιάννης Μυλόπουλος, ο Γενικός Διευθυντής της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Δημήτρης Γκατσώνης, ο επικεφαλής στο τμήμα αυτοκινητόδρομων της AECOM Costanzo Graffi, ο επιστημονικός συνεργάτης της ΟΜΕΚ, καθηγητής του ΑΠΘ Αναστάσιος Μουρατίδης και η Γενική Διευθύντρια της Stanley Black and Decker Μαριέλα Τόμας.

Στην τέταρτη συνεδρία θα γίνουν παρουσιάσεις μεγάλων έργων και τον λόγο έχουν: ο Διευθύνων Σύμβουλος της Αττικό Μετρό Θεόδωρος Παπαδόπουλος και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ Χρήστος Διονέλης. Οι παρουσιάσεις θα αφορούν την επόμενη γενιά έργων στο Μετρό Αθήνας και Θεσσαλονίκης και τα νέα σιδηροδρομικά έργα της χώρας.

Οι Μεταφορές σε έντονα αναπτυξιακή πορεία

Η 2η ημέρα του συνεδρίου (Πέμπτη 20 Ιουνίου) είναι αφιερωμένη στις Επιβατικές και Εμπορευματικές / Συνδυασμένες Μεταφορές.

Την ημέρα ανοίγει ο υπουργός Ναυτιλίας Φώτης Κουβέλης και ακολουθούν ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών Θάνος Βούρδας και ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης.

Ακολουθεί η «Στρογγυλή Τράπεζα των Συνδυασμένων Μεταφορών». Το πάνελ απαρτίζουν ο διευθύνων σύμβουλος της Fraport Greece Alexander Zinell, ο πρόεδρος του ΔΑΑ, Δημήτρης Δημητρίου, ο διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Φίλιππος Τσαλίδης,ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΘ, Σωτήρης Θεοφάνης και ο αντιπρόεδρος της Hellastron Εμμανουήλ Βράιλας.

Η Fraport Greece θα παρουσιάζει την εξέλιξη του επενδυτικού σχεδιασμού της, το αεροδρόμιο “Ελ. Βενιζέλος” το πλάνο επέκτασής του, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ το όραμά της για τον ελληνικό σιδηρόδρομο, ο ΟΛΘ την μετατροπή του σε hub των Βαλκανίων και η Hellastron την αναπτυξιακή πορεία των αυτοκινητοδρόμων που βρίσκονται υπό παραχώρηση.

Ακολουθεί η βράβευση για την «Μεταφορική Εταιρεία» της χρονιάς 2018, η οποία είναι η Turkish Airlines, η οποία θα παρουσιάσει την εξέλιξη των μεγεθών της στην ελληνική αγορά.

Στη συνέχεια, διεξάγεται το πάνελ «Σε τροχιά μετεξέλιξης οι εμπορευματικές μεταφορές της Ελλάδας», στο οποίο μετέχει ο αναπληρωτής υπουργός Βιομηχανίας Στέργιος Πιτσιόρλας, ο Διευθυντής Marketing Εταιρικών & Επιχειρησιακών Πελατών Ομίλου ΟΤΕ, Θάνος Φαλάγγας, ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΤΑ, Ηλίας Αθανασίου, ο πρόεδρος του ΟΣΕ, Γιώργος Κακουλάκης, ο αντιπρόεδρος του ομίλου της Goldair, Καλλίνικος Καλλίνικος και ο διευθύνων σύμβουλος της Εγνατίας Οδού, Αθανάσιος Σχίζας.    

Aκολουθεί το πάνελ για την βιώσιμη αστική κινητικότητα, με ομιλητές τον πρόεδρο του ΟΑΣΑ, Ιωάννη Σκουμπούρη, τον γενικό διευθυντή της BEAT, Βασίλη Ντάνια, τον Smart Mobility Director της Alstom, Fabrice Toulouse, τον Head of Smart Infrastructure της Siemens, Δήμο Σαπίδη και τον διευθυντής ICT της Salfo, Ζαχαρία Τσαμούλο.

Η 2η ημέρα του συνεδρίου κλείνει με τις παρουσιάσεις έργων από τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕ Παναγιώτη Θεοχάρη, τον πρόεδρο του ΔΑΑ Δημήτρη Δημητρίου και τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΓΑΙΑΟΣΕ Περικλή Νικολάου.

Οι χορηγοί και εκθέτες

Μέγας Χορηγός της 1η ημέρας του συνεδρίου είναι η ΕΛΛΑΚΤΩΡ και της 2ης ημέρας η ΒΕΑΤ.

Χρυσοί Χορηγοί είναι οι Αττικό Μετρό, ΕΛΤΑ, ΤΕΡΝΑ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Aecom, ΑΒΑΞ, Cosmote, DeWalt,Facom, Fraport Greece, ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ.

Αργυροί Χορηγοί οι Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, Εγνατία Οδός, ΕΡΓΟΣΕ, ΟΛΘ, ΟΣΕ, Alstom, Αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», DHL, Goldair, Hellastron, Hochtief, Intrakat, Salfo, Siemens

Εκθέτες είναι οι Αρμός, ΕΚΕΤΑ/ΙΜΕΤ, OMEK, ΣΗΜΑ ΑΒΕΕ, Advantage Austria, Aecom, ΑΒΑΞ, BEAT, Cosmote, EA Group, Ekol Logistics, Helma, Interklark, Mortek, ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, RE.DE.PLAN Consultants, SteelCon Group, Wilo.

Χάλκινοι Χορηγοί οι ΓΑΙΑΟΣΕ, Ελληνικά Υδατοδρόμια, ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ, ΟΦΑΕ, Σαμαράς & Συνεργάτες, OnLine Data, Stahlweld.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο