Αρχική4o ΣΥΝΕΔΡΙΟΧρυσός χορηγός του 3ου Συνεδρίου Υποδομών & Μεταφορών η Fraport Greece

Χρυσός χορηγός του 3ου Συνεδρίου Υποδομών & Μεταφορών η Fraport Greece

Χρυσός χορηγός του 3ου Συνεδρίου Υποδομών και Μεταφορών «Επενδύοντας στο Μέλλον», το οποίο θα διεξαχθεί στο ΜΕΓΑΡΟ Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών, στις 19 και 20 Ιουνίου, είναι η Fraport Greece.

H Fraport Greece συμμετέχει στην «Στρογγυλή Τράπεζα των Μεταφορών» (Πέμπτη 20 Ιουνίου) και θα εκπροσωπηθεί από τον διευθύνοντα σύμβουλο, Alexander Zinell, ο οποίος αναμένεται, μεταξύ άλλων, να αναφερθεί στην ανάπτυξη της επιβατικής κίνησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων και στο επενδυτικό πλάνο της εταιρείας.

Σχετικά με την Fraport Greece

Η Fraport Greece ιδρύθηκε το 2015 με αντικείμενο τη συντήρηση, λειτουργία, διαχείριση, βελτίωση και ανάπτυξη των 14 περιφερειακών αεροδρομίων στην Ελλάδα, για τα επόμενα 40 χρόνια.

Η ανάληψη της λειτουργίας των αεροδρομίων από την Fraport Greece πραγματοποιήθηκε στις 11 Απριλίου 2017.

To έργο των 14 ελληνικών περιφερειακών αεροδρομίων είναι η μεγαλύτερη επένδυση που υλοποιείται σήμερα στην Ελλάδα. Με τεράστια οφέλη για τον τουρισμό και την ελληνική οικονομία, η επένδυση λειτουργεί ως όχημα πολυεπίπεδης ανάπτυξης για την Ελλάδα, σε εθνικό και τοπικό επίπεδο.

Το έργο αφορά στη λειτουργία, τη διαχείριση, την ανάπτυξη και τη συντήρηση 14 περιφερειακών ελληνικών αεροδρομίων, εκ των οποίων 3 βρίσκονται στην ηπειρωτική Ελλάδα και τα υπόλοιπα 11 σε νησιά.

Πιο συγκεκριμένα, η Fraport Greece είναι υπεύθυνη για τη λειτουργία των αεροδρομίων Ακτίου, Ζακύνθου, Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Κέρκυρας, Κεφαλονιάς, Κω, Μυτιλήνης, Μυκόνου, Ρόδου, Σάμου, Σαντορίνης, Σκιάθου, Χανίων.

Η παραχώρηση των αεροδρομίων στη Fraport Greece, φέρνει στο κέντρο της ανάπτυξης την περιφέρεια της Ελλάδας, τους πανέμορφους προορισμούς της, στηρίζοντας ουσιαστικά σε μια κρίσιμη περίοδο για την εθνική, περιφερειακή και τοπική οικονομία.

Ξεκινώντας μια σειρά σημαντικών επενδύσεων, τόσο κατά την περίοδο 2017 – 2021, όσο και μετέπειτα, η Fraport Greece στοχεύει στον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη των αεροδρομίων.

Οι μέτοχοι της Fraport Greece είναι η Fraport AG Frankfurt Airport Services Worldwide, ο Όμιλος Κοπελούζου και το Ευρωπαϊκό Ταμείο 2020 Marguerite.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο