ΑρχικήΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ36% περισσότερους επιβάτες μετέφερε, το 2018, η Volotea. Τέλος Μαΐου εγκαινιάζει νέα βάση στο Κάλιαρι

36% περισσότερους επιβάτες μετέφερε, το 2018, η Volotea. Τέλος Μαΐου εγκαινιάζει νέα βάση στο Κάλιαρι

Ξεπέρασαν τα 396,1 εκατ. ευρώ τα έσοδα της ισπανικής αεροπορικής Volotea, το 2018, σημειώνοντας αύξηση 29%, έναντι των 307,5 εκατ. ένα χρόνο νωρίτερα.

Σε επίπεδο λειτουργικού κέρδους (EBIT), σύμφωνα με την αεροπορική εταιρεία, σημειώθηκε ρεκόρ με την αύξηση να ανέρχεται στο 63%, φτάνοντας τα 13,6 εκατ. ευρώ, έναντι 8,3 εκατ. την προηγούμενη χρονιά.

Στο σύνολο του έτους, η Volotea πραγματοποίησε συνολικά 53.400 πτήσεις (+20%), μεταφέροντας 6,57 εκατομμύρια επιβάτες (+36%).

Επίσης, τα 4 νέα αεροσκάφη τύπου Airbus A319 που προστέθηκαν στο στόλο της, αύξησαν τον συνολικό αριθμό αεροσκαφών της σε 30.

Σύμφωνα με τον ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Volotea, Carlos Muñoz, «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με τα οικονομικά μας αποτελέσματα, τα οποία δείχνουν συνεχή ισχυρή ανάπτυξη. Αυτό αποδεικνύει την επιτυχία της στρατηγικής μας να συνδέουμε μεσαίες ευρωπαϊκές πόλεις με απευθείας πτήσεις, αποφεύγοντας τα αεροπορικά hubs.

Επίσης, η προσθήκη επιπλέον Airbus A319s μας επιτρέπει να αυξήσουμε την χωρητικότητα των αεροσκαφών μας, αυξάνοντας έτσι και την κερδοφορία μας σε ετήσια βάση».

Εγκαίνια νέας βάσης στο Κάλιαρι

Να σημειωθεί ότι, πρόσφατα, η Volotea γιόρτασε τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της βάσης της στην Αθήνα, ενώ παράλληλα ανακοίνωσε και δύο νέα δρομολόγια προς Ντουμπρόβνικ και Ρόδο.

Σήμερα έχει 12 βάσεις σε Βενετία, Νάντη, Μπορντό, Παλέρμο, Στρασβούργο, Αστούριας, Βερόνα, Τουλούζη, Γένοβα, Μπιλμπάο, Μασσαλία και Αθήνα, ενώ στις 30 Μαΐου θα εγκαινιάσει μια ακόμη στο Κάλιαρι.

Απασχολεί 1.200 υπαλλήλους, ενώ εντός του 2019 δημιουργήθηκαν 200 νέες θέσεις εργασίας.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
Tags
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο