ΑρχικήΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑΈκκληση ΕΕ προς τις ΗΠΑ για επίλυση της μακροχρόνιας διένεξης για τις επιδοτήσεις σε Airbus και Boeing

Έκκληση ΕΕ προς τις ΗΠΑ για επίλυση της μακροχρόνιας διένεξης για τις επιδοτήσεις σε Airbus και Boeing

Έκκληση προς τις ΗΠΑ απηύθυνε ο επίτροπος Εμπορίου Φιλ Χόγκαν, να διαπραγματευθούν εκ νέου με την Ευρωπαϊκή Ένωση τη μακροχρόνια διαμάχη αναφορικά με τις επιδοτήσεις αεροσκαφών, σημειώνοντας ότι μια συμφωνία θα βοηθούσε την Boeing και την Airbus να αντιμετωπίσουν τις πιέσεις που έχουν δεχθεί από την πανδημία του κορωνοϊού.

Ο Χόγκαν δήλωσε ότι η διαιώνιση της διένεξης στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου θα αναγκάσει την ΕΕ να επιβάλει δασμούς σε αμερικανικά προϊόντα.

«Θα αντιμετωπίσουμε προκλήσεις από άλλα μέρη του κόσμου, εάν δεν είμαστε σε θέση να επιλύσουμε τη διαμάχη μεταξύ των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης», δήλωσε κατά τη διάρκεια διαδικτυακής εκδήλωσης, που διοργανώθηκε από το Carnegie Endowment for International Peace.

«Πρέπει να καθίσουμε και να μιλήσουμε τους επόμενους δύο μήνες. Διαφορετικά, θα εφαρμόσουμε δασμούς η μία πλευρά στην άλλη για το υπόλοιπο του τρέχοντος έτους», σύμφωνα με τον ίδιο.

Η αμερικανική κυβέρνηση έχει δασμολογήσει ευρωπαϊκά προϊόντα αξίας 7,5 δισ. δολάρια ως αντίποινα στην του ΠΟΕ για παράνομη στήριξη προς την Airbus.

Οι ΗΠΑ έχουν δηλώσει, νωρίτερα μέσα στο έτος, ότι η οικονομική βοήθεια προς την Boeing ήταν πλήρως ευθυγραμμισμένη με τους κανόνες του ΠΟΕ.

«Οι ΗΠΑ και η ΕΕ μπορούν να διαπραγματευτούν μία λύση και να αποφασίσουν για όλες τις ισότιμες συνθήκες ανταγωνισμού που θέλουμε και να επιλύσουμε ζητήματα για το μέλλον, που αφορούν σημαντικές εταιρείες οι οποίες αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της οικονομίας μας», κατέληξε ο Χόγκαν.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο