ΑρχικήΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ«Αγώνας δρόμου» για τη διασφάλιση του 80% των θέσεων εργασίας στην Air Berlin

«Αγώνας δρόμου» για τη διασφάλιση του 80% των θέσεων εργασίας στην Air Berlin

Στη διάσωση του 80% των θέσεων εργασίας της στοχεύει η πτωχευμένη γερμανική αεροπορική Air Berlin, μέσω της πώλησης του μεγαλύτερου μέρους του ενεργητικού της (assets) σε ανταγωνιστές, δήλωσε εκπρόσωπο της εταιρείας.

«Κύριος στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις εργασίας» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Thomas Winkelmann, συμπληρώνοντας ότι «είμαστε σε πορεία προς το να επιτύχουμε καλές εργασιακές προοπτικές περίπου για το 80% των συναδέλφων μας».

Η αεροπορική εταιρεία, η οποία υπέβαλε αίτηση πτώχευσης τον περασμένο Αύγουστο, βρίσκεται στο στάδιο της πώλησης των περιουσιακών της στοιχείων. Η Deutsche Lufthansa AG και η easyJet αναμένεται να αναλάβουν τις περισσότερες δραστηριότητες της αεροπορικής, σύμφωνα με την εταιρεία, αφού το διοικητικό της συμβούλιο συμφώνησε να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις αποκλειστικά με αυτές.

Σύμφωνα με το Marketwatch, η Lufthansa είναι πιθανό να αποκτήσει περίπου 70 αεροπλάνα, και η easyJet περίπου 25 – 30, δήλωσε η Air Berlin. Επίσης, πολύ πιθανό είναι το σενάριο να κρατήσει και η Thomas Cook Group μερικά αεροσκάφη, αναφέρει εκπρόσωπος της αεροπορικής, προσθέτοντας ότι οι εταιρείες συμφώνησαν να διατηρήσουν τις διαπραγματεύσεις μυστικές.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
Tags
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο