ΑρχικήΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑΜεγάλα τα περιθώρια βελτίωσης της συνεργασίας Ελλάδας – Ρωσίας σε μεταφορές, υποδομές

Μεγάλα τα περιθώρια βελτίωσης της συνεργασίας Ελλάδας – Ρωσίας σε μεταφορές, υποδομές

Με τον υπουργό Μεταφορών της Ρωσίας, Γεβγένι Ντίτριχ, συναντήθηκε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Γιάννης Κεφαλογιάννης, στις 19-20 Νοεμβρίου, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην «Εβδομάδα Μεταφορών 2019» της Μόσχας.

Κατά τη συνάντηση, οι δυο υπουργοί συζήτησαν το πλαίσιο συνεργασίας των δυο χωρών στους τομείς των μεταφορών και των υποδομών και συμφώνησαν ότι υπάρχουν μεγάλα περιθώρια βελτίωσης σε όλα τα πεδία.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, κουστούμι

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκαν στην περαιτέρω αεροπορική συνεργασία, στη δυνατότητα σύμπραξης ελληνικών και ρωσικών εταιρειών στην ανάληψη έργων σε τρίτες χώρες και στις επενδυτικές δυνατότητες της Ρωσίας στον τομέα των σιδηροδρόμων και των υδατοδρομίων.

Συνάντηση εργασίας της ελληνικής και ρωσικής αντιπροσωπείας.

Επιπλέον, ο κ. Κεφαλογιάννης συναντήθηκε με το προεδρείο του Επιμελητηρίου Βιομηχάνων και Επιχειρηματιών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, που συνεργάζεται με τον ελληνικό ΣΕΒ, το οποίο και εκδήλωσε την πρόθεση του να επιταχύνει την ανάπτυξη των σχέσεων του με τον ελληνικό επιχειρηματικό κόσμο προς αμοιβαίο όφελος.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός ενημέρωσε τη ρωσική πλευρά για τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της σημερινής κυβέρνησης σχετικά με τη διευκόλυνση της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων στην Ελλάδα και διαβεβαίωσε ότι τα υπουργεία και τα κυβερνητικά επιτελεία είναι στη διάθεση των ρωσικών επιχειρήσεων και επενδυτών, προκειμένου να υποβοηθήσουν την ανάπτυξη επιχειρηματικών συνεργειών.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο