ΑρχικήΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑΠοιες αεροπορικές εταιρείες αναστέλλουν τις πτήσεις για Κίνα υπό τον φόβο του κορωναϊού

Ποιες αεροπορικές εταιρείες αναστέλλουν τις πτήσεις για Κίνα υπό τον φόβο του κορωναϊού

Ακυρώνουν τις πτήσεις για Κίνα οι αεροπορικές εταιρείες, με τη ζήτηση να μειώνεται κατακόρυφα και τις επιχειρήσεις να συστήνουν στους υπαλλήλους τους να μην ταξιδεύουν υπό τον φόβο της εξάπλωσης του κοροναϊού.

Υπενθυμίζεται ότι, ο ιός προήλθε από την κινεζική πόλη Γουχάν, έχοντας προκαλώντας το θάνατο πάνω από 1300 ανθρώπων στην Κίνα. Ένα από τα πρώτα κρούσματα που εντοπίστηκε στην Ευρώπη ήταν στη Βαυαρία, ενώ έχει προκαλέσει τριγμούς στις χρηματοπιστωτικές αγορές.

Η λίστα με τις αεροπορικές εταιρείες

Σύμφωνα με το Reuters, η αμερικανική United Airlines προχώρησε στην αναστολή 24 πτήσεων προς Πεκίνο, Χόνγκ Κόνγκ και Σαγκάη, το διάστημα 1 – 8 Φεβρουαρίου, λόγω σημαντικής πτώσης της ζήτησης.

Αντίστοιχα, η νοτιοκορεάτικη Air Seoul σταμάτησε όλες της πτήσεις της προς Κίνα, ενώ η ταϊβανέζικη China Airlines επαναπρογραμμάτισε και ακύρωσε κάποιες πτήσεις προς Κίνα ως τις 10 Φεβρουαρίου.

Η επίσης ταϊβανέζικη Eva Airways δήλωσε ότι ορισμένες πτήσεις προς Κίνα ενδέχεται να ακυρωθούν.

Η Air Canada προχώρησε σε ακύρωση μερικών από τις συνολικά 33 εβδομαδιαίες πτήσεις που εκτελεί προς Κίνα, ενώ η Lufthansa έκανε λόγο για υποτονική ζήτηση στις αεροπορικές κρατήσεις από και προς τη χώρα.

Η British Airways ανέστειλε όλες τις πτήσεις της από και προς την ηπειρωτική Κίνα έπειτα από ταξιδιωτική οδηγία του υπουργείου Εξωτερικών.

Η Cathay Pacific Airways δήλωσε ότι θα μειώσει προοδευτικά τη χωρητικότητα από και προς την ηπειρωτική Κίνα κατά 50%, το διάστημα από τις 30 Ιανουαρίου έως τα τέλη Μαρτίου, σύμφωνα με μια κυβερνητική οδηγία καθώς και τη ζήτηση της αγοράς.

Η Turkish Airlines αναστέλλει έως τις 9 Φεβρουαρίου τις πτήσεις της στην Κίνα, σύμφωνα με ανακοίνωση του διευθύνοντος συμβούλου της τουρκικής αεροπορικής εταιρείας.

Η Air France ανακοίνωσε ότι αναβάλλει όλες τις προγραμματισμένες πτήσεις της προς και από την ηπειρωτική Κίνα έως τις 9 Φεβρουαρίου. Να σημειωθεί ότι, η αεροπορική είχε ήδη παύσει τις πτήσεις της προς τη χώρα από τις 22 Ιανουαρίου.

Β.Β. 

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο