ΑρχικήΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑΑεροσκάφος βγήκε εκτός διαδρόμου κατά την διαδικασία απογείωσης στον αερολιμένα Νάξου

Αεροσκάφος βγήκε εκτός διαδρόμου κατά την διαδικασία απογείωσης στον αερολιμένα Νάξου

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας γνωστοποίησε ότι στις 17:30 το απόγευμα, της Παρασκευής 12 Ιουλίου 2019, ελικοφόρο αεροσκάφος τύπου ART42, κατά την διάρκεια τροχοδρόμησής του για να πάρει θέση για απογείωση βγήκε εκτός διαδρόμου.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αρχές του αεροδρομίου και οι 46 επιβάτες μαζί με το 3μελες πλήρωμα της πτήσης, (κωδικός GQ 405), από Νάξο για Αθήνα, εκκένωσαν το αεροπλάνο από την σκάλα, χωρίς να καταγραφεί ούτε ένας τραυματισμός .

Σύμφωνα με το αερολιμενάρχη του αεροδρομίου Νάξου, στο σημείο του ατυχήματος βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή το Πυροσβεστικό όχημα, ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για παν ενδεχόμενο και η Ελληνική Αστυνομία.

66421975_2443191485916610_744772248526651392_n

Στις 20:30 το βράδυ έφτασε με ελικόπτερο στο νησί κλιμάκιο μηχανικών της αεροπορικής εταιρείας, προκειμένου με ειδικά γερανοφόρα οχήματα που έχουν διαθέσει οι φορείς του νησιού να απομακρύνουν το ελικοφόρο με ασφάλεια από το σημείο που βγήκε εκτός διαδρόμου απογείωσης.

Όλοι οι επιβάτες με έξοδα της αεροπορικής εταιρείας αναχώρησαν για Αθήνα με το πλοίο.

Από την ΥΠΑ έχει εκδοθεί σχετική Notam για το συμβάν και το αεροδρόμιο θα παραμείνει κλειστό μέχρι να μετακινηθεί το αεροσκάφος από το σημείο που βγήκε έκτος πορείας σε ασφαλές θέση στάθμευσης του αερολιμένα.

Για το αεροπορικό συμβάν στο αεροδρόμιο της Νάξου έχει ενημερωθεί για ενέργειές της η Επιτροπή Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο