ΑρχικήΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑΑνέλαβε καθήκοντα ο νέος διοικητής της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας, Χρήστος Τσίτουρας

Ανέλαβε καθήκοντα ο νέος διοικητής της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας, Χρήστος Τσίτουρας

Ανέλαβε σήμερα καθήκοντα ως νέος διοικητής της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας (ΑΠΑ) ο Χρήστος Τσίτουρας.

Ο κ. Τσίτουρας έχει διατελέσει, μεταξύ άλλων, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Αττικό Μετρό, Διευθύνων Σύμβουλος και Γενικός Διευθυντής της ΕΡΓΟΣΕ και Διευθύνων Σύμβουλος της Ελληνικής Βιομηχανίας Αλουμίνας.

Εργάσθηκε για μια δεκαετία ως Λέκτορας στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης.

Ο κ. Τσίτουρας, όπως αναφέρει το υπουργείο Μεταφορών, επελέγη για τη θέση του διοικητή από 5μελή Επιτροπή Αξιολόγησης, την οποία αποτελούσε ένας Σύμβουλος του ΑΣΕΠ, που ορίσθηκε ως Πρόεδρος, ένας Καθηγητής Ευρωπαϊκού Δικαίου, ένας Νομικός Σύμβουλος του Κράτους, ένας εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια της Αεροπορίας (EASA) κι ένας εκπρόσωπος του EuroControl.

Νέος διοικητής της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας ο Χρήστος Τσίτουρας –  Newsbeast

Ο Χ. Τσίτουρας

Σκοπός της ΑΠΑ είναι η εκτέλεση των καθηκόντων πιστοποίησης, εποπτείας και επιβολής στον τομέα των αερομεταφορών, της αεροναυτιλίας και των αερολιμένων και η εφαρμογή της εθνικής και ευρωπαϊκής νομοθεσίας, καθώς και των διεθνών συμβάσεων, σχετικά με την επιβολή τελών, τη λειτουργία του Ενιαίου Ευρωπαϊκού Ουρανού (Κανονισμός (ΕΚ) 549/2004 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 10ης Μαρτίου 2004, για τη χάραξη του πλαισίου για τη δημιουργία του Ενιαίου Ευρωπαϊκού Ουρανού (L 96)), την ασφάλεια και την προστασία της αεροπλοΐας από έκνομες ενέργειες.

Η ΑΠΑ ασκεί καθήκοντα ρυθμιστικής αρχής της οικονομικής δραστηριότητας στον χώρο των αερομεταφορών, της αεροναυτιλίας και των αεροδρομίων, σύμφωνα με τις ειδικότερες προβλέψεις της εθνικής και ευρωπαϊκής νομοθεσίας.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
Σχόλια
  • Ο κ. Τσίτουρας ευρισκόμενος στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής αναφέρθηκε πολλάκις στην ανεξάρτητη Διοικητική Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας ως “η εταιρία”. Αυτό δείχνει τις πραγματικές προθέσεις της πολιτικής ηγεσίας για την προστασία των δικαιωμάτων των επιβατων…

    1 Σεπτεμβρίου, 2020
  • Ανέλαβε μια ανύπαρκτη Αρχή χωρίς καν γραφεία…

    2 Σεπτεμβρίου, 2020

Αφήστε ένα σχόλιο