ΑρχικήΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑΑναστολή λειτουργίας και άμεση ρευστοποίηση για τον ιταλικό αερομεταφορέα Air Italy

Αναστολή λειτουργίας και άμεση ρευστοποίηση για τον ιταλικό αερομεταφορέα Air Italy

«Τίτλοι τέλους» για την Air Italy, με έδρα στην Όλμπια της Ιταλίας, το όνομα της οποίας έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο με τις αεροπορικές που πτώχευσαν τα τελευταία χρόνια.

Της Βάσως Βεγιάζη

Η Air Italy ξεκίνησε την πτητική της λειτουργία το 2018. Είναι η 2η μεγαλύτερη αεροπορική στην Ιταλία, μετά την Alitalia, και αποτελεί θυγατρική της AQA Holding spa, κοινοπραξία των Qatar Airways και Alisarda.

Η αεροπορική εταιρεία, σύμφωνα με αναφορές στα διεθνή μέσα ενημέρωσης, κατέγραψε απώλειες συνολικού ύψους 164 εκατ. ευρώ το 2018 και 200 εκατ. ευρώ το 2019.

Διαθέτει 20 αεροσκάφη 737 Max για ταξίδια εκτός Μιλάνου, τα οποία ωστόσο έχουν καθηλωθεί από τον Μάρτιο του 2019, αναγκάζοντας την αεροπορική να αναδιαμορφώσει το πτητικό της πρόγραμμα.

Προτεραιότητα η εξυπηρέτηση των επιβατών

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, μετά από συνάντηση των μεγαλομετόχων της Air Italy, αποφασίστηκε η ρευστοποίηση της αεροπορικής, με κύριο μέλημα την εξυπηρέτηση των επιβατών που ήδη έχουν εκδώσει εισιτήρια της αεροπορικής.

Ειδικότερα, το διάστημα 11 – 25 Φεβρουαρίου 2020, όλες οι πτήσεις της Air Italy θα εκτελούνται από άλλους αερομεταφορείς κατά τις ώρες και τις προγραμματισμένες ημερομηνίες.

Οι επιβάτες που προγραμμάτισαν να ταξιδέψουν (προς ή εκτός Ιταλίας), μετά τις 25 Φεβρουαρίου 2020, θα αποζημιωθούν πλήρως.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
Tags
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο