ΑρχικήΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑΑπευθείας σύνδεση Θεσσαλονίκη – Τελ Αβίβ, 3 φορές την εβδομάδα, από την Aegean Airlines

Απευθείας σύνδεση Θεσσαλονίκη – Τελ Αβίβ, 3 φορές την εβδομάδα, από την Aegean Airlines

Την απευθείας αεροπορική σύνδεση της Θεσσαλονίκης με το Τελ Αβίβ ανακοίνωσε η υπεύθυνη πωλήσεων Βορείου Ελλάδος της Aegean Airlines, Ειρήνη Σιδηροπούλου, στο πλαίσιο εκδήλωσης, που πραγματοποίησε χθες η αποστολή της Διπλωματίας των Πόλεων, που βρίσκεται στο Τελ Αβίβ για την παρουσίαση της Θεσσαλονίκης, ως τουριστικού προορισμού, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων του δήμου Θεσσαλονίκης Σπύρος Πέγκας.

Το πρόγραμμα των πτήσεων θα ξεκινήσει στις 29 Μαΐου, θα διαρκέσει πιλοτικά μέχρι τις 15 Οκτωβρίου και θα συνδέει τη Θεσσαλονίκη με το Τελ Αβίβ τρεις φορές την εβδομάδα.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης εξέφρασε την ικανοποιήσή του για το γεγονός, τονίζοντας ότι οι σχέσεις με το Ισραήλ είναι πάρα πολύ καλές και ότι υπάρχει συνεργασία σε πολλούς τομείς. Ένας από αυτούς αφορά και το Μουσείο Ολοκαυτώματος που επιδιώκεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2020.

“Χρειάζεται να γίνει πολλή δουλειά για το Μουσείο ολοκαυτώματος, το οποίο θα είναι πολύ σημαντικό για την πόλη. Δεν θα αφορά μόνο μια απλή εξιστόρηση των γεγονότων αλλά θα γίνεται εκτενής αναφορά στην ιστορία της εβραϊκής κοινότητας της Θεσσαλονίκης που έχει τις ρίζες της σε βάθος αιώνων”, σημείωσε ο κ. Μπουτάρης.

“Πρόκειται για μια σύνδεση που θα αυξήσει κατά πολύ το τουριστικό ρεύμα”, επεσήμανε, από την πλευρά του, ο κ. Πέγκας και πρόσθεσε ότι οι αντιδράσεις του κόσμου ήταν πολύ θετικές καθώς πρόκειται και για μια οικονομικά συμφέρουσα -μεταξύ άλλων- σύνδεση.

“Ήταν ένα αίτημα της πόλης, το ανέφερε εκ νέου χθες ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, μιλώντας στην εκδήλωση και το ανακοίνωσε η κ. Σιδηροπούλου ως απάντηση, στο χαιρετισμό της”, σημείωσε ο αντιδήμαρχος, προσθέτοντας ότι η Aegean Airlines συμμετέχει στη Διπλωματία των Πόλεων ως χορηγός.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
Σχόλια
  • αυτό το δρομολόγιο που “θα διαρκέσει πιλοτικά” μέχρι τον Οκτώβριο του 2017, έχει ξεκινήσει να γίνεται από το καλοκαίρι του 2012

    13 Φεβρουαρίου, 2017

Αφήστε ένα σχόλιο