ΑρχικήΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑΓια τον Απρίλιο μετατέθηκε η πλήρης λειτουργία του νέου αεροδρομίου της Κωνσταντινούπολης

Για τον Απρίλιο μετατέθηκε η πλήρης λειτουργία του νέου αεροδρομίου της Κωνσταντινούπολης

Το αργότερο πριν από τις 7 Απριλίου, το νέο αεροδρόμιο Ιστανμπούλ (Istanbul Airport) δεν θα είναι επιχειρησιακά πλήρως λειτουργικό, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα «Hurriyet».

Το νέο αεροδρόμιο, ένα έργο ύψους 12 δισ. δολ., άνοιξε τον περασμένο Οκτώβριο από τον ίδιο τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ωστόσο λίγες μονάχα πτήσεις εκτελέσθηκαν έκτοτε.

Η πλήρης λειτουργία του αναβλήθηκε, αρχικά, έως τον Ιανουάριο και αργότερα έως τον Μάρτιο.

Η μεταφορά του νέου αεροδρομίου από το υπάρχον αεροδρόμιο Ατατούρκ θα ξεκινήσει στις 5 Απριλίου και θα διαρκέσει 45 ώρες, σύμφωνα με τη «Hurriyet».

Η IGA, η κατασκευαστική και διαχειρίστρια εταιρεία του αεροδρομίου, γνωστοποίησε ότι θα ενημερώσει για τις εξελίξεις με αναρτήσεις στον ιστότοπό της σύντομα.

Η Γενική Διεύθυνση Κρατικών Αερολιμένων (DHMI) σημειώνει ότι δεν έχει λάβει πληροφορίες σχετικά με τη νέα καθυστέρηση.

Υπενθυμίζεται ότι, το νέο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης εκτιμάται ότι θα προσφέρει 225.000 θέσεις εργασίας και έως το 2025 η συμβολή του στο ΑΕΠ της χώρας υπολογίζεται ότι θα ανέλθει στο 5%.

Οι δύο πρώτοι από τους έξι συνολικά διαδρόμους προσγείωσης – απογείωσης είναι έτοιμοι προς χρήση, ενώ έτοιμος είναι και ο πύργος ελέγχου σε κομψό σχήμα τουλίπας.

Τα έργα για την κατασκευή του ξεκίνησαν το 2015 και ολοκληρώθηκαν σε λιγότερα από τέσσερα χρόνια.

Η συνολική έκτασή του φτάνει τα 76 εκατ. τετραγωνικά μέτρα, είναι τριπλάσιο σε μέγεθος από το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης και αποτελεί το μεγαλύτερο της Ευρώπης.

Εφόσον ολοκληρωθούν τα επόμενα στάδια επέκτασης θα προσγειώνονται και θα απογειώνονται εκεί περί τα 200 εκατ. επιβάτες ετησίως, περισσότεροι από ό,τι σε οποιοδήποτε άλλο αεροδρόμιο του πλανήτη.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο