ΑρχικήΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑΔήλωση τομεάρχη Μεταφορών της ΝΔ για την ανανέωση της σύμβασης παραχώρησης του ΔΑΑ

Δήλωση τομεάρχη Μεταφορών της ΝΔ για την ανανέωση της σύμβασης παραχώρησης του ΔΑΑ

Ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Σερρών, κ. Κώστας Καραμανλής, με αφορμή την παράταση της σύμβασης παραχώρησης του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών «με τίμημα υπερδιπλάσιο από αυτό που είχε αρχικά συμφωνήσει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ύστερα από παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής», όπως αναφέρεται, κατέθεσε σήμερα, από κοινού με τον αναπληρωτή τομεάρχη Υποδομών και Μεταφορών, βουλευτή Μαγνησίας, κ. Χρήστο Μπουκώρο, σχετική ερώτηση στη Βουλή.

Για το θέμα αυτό έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τον Σεπτέμβριο του 2017 υπέγραψε την παράταση για 20 έτη της σύμβασης παραχώρησης του Διεθνούς Αεροδρομίου Αθηνών με αντίτιμο 483 εκ. ευρώ συν Φ.Π.Α. Την ανακοίνωσε, μάλιστα πανηγυρικά.

Ωστόσο, στη συνέχεια παρενέβη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία διαφώνησε καθώς ουσιαστικά η επέκταση της παραχώρησης ισοδυναμούσε με απευθείας ανάθεση. Τελικά, η παράταση της παραχώρησης επαναπροκηρύχθηκε και ανακοινώθηκε νέα συμφωνία με αντίτιμο δυόμισι φορές μεγαλύτερο από το αρχικό, δηλαδή 1 δισ. 115 εκ. ευρώ συν Φ.Π.Α.!

Αποδεικνύεται, λοιπόν, από τις επίσημες ανακοινώσεις της ίδιας της κυβέρνησης, ότι είχαν παραχωρήσει το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας, σε μικρότερη από τη μισή πραγματική του αξία.

Με λίγα λόγια, δηλαδή, αποφάσισαν σχεδόν να χαρίσουν το Ελευθέριος Βενιζέλος για 20 χρόνια, αλλά ένα χρόνο μετά, ύστερα από την παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το αντίτιμο τελικά υπερδιπλασιάστηκε. Προφανώς έχουμε να κάνουμε με άλλη μία δήθεν “υπερήφανη” διαπραγμάτευση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ!».

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο