ΑρχικήΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑΔιάκριση για την Ελλάδα: Eκπρόσωπος της ΥΠΑ στην Επιτροπή Αεροναυτιλίας του ICAO

Διάκριση για την Ελλάδα: Eκπρόσωπος της ΥΠΑ στην Επιτροπή Αεροναυτιλίας του ICAO

To υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας ανακοίνωσαν την εκλογή Ελληνίδας εμπειρογνώμονος στην Επιτροπή Αεροναυτιλίας (Αir Navigation Commission – ANC) του Διεθνούς Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO).

Η εκλογή της Ελληνίδας εμπειρογνώμονος, κ. Ελπίδας Κορυφίδου, στην Επιτροπή Αεροναυτιλίας για την τριετία 2017-2019, έλαβε χώρα τη Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2016 και ήταν αποτέλεσμα της εξασφάλισης υποστήριξης από την Ομάδα Κεντρικής Ευρώπης (Central European Rotation Group – CERG), της οποίας η Ελλάδα έγινε πρόσφατα μέλος μετά από μακροχρόνιες, επιστάμενες και συντονισμένες προσπάθειες τoυ υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

Η Επιτροπή Αεροναυτιλίας, η οποία απαρτίζεται από δεκαεννέα (19) ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες, που προτείνονται από τα κράτη – μέλη του ICAO, αποτελεί μετά το Συμβούλιο, το πλέον σημαντικό νομοπαρασκευαστικό Όργανο του Διεθνούς Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας, καθώς επεξεργάζεται όλα τα τεχνικής φύσεως θέματα που αφορούν στην τομέα της πολιτικής αεροπορίας.

Ως εκ τούτου, η εκλογή της Ελληνίδας εκπροσώπου, αποτελεί ιδιαίτερα ευνοϊκή και σημαντική εξέλιξη για τη χώρα και τα ζωτικά της συμφέροντα.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
Tags
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο