ΑρχικήΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑΕναλλακτικές πηγές εσόδων αναζητεί η Fraport για το αεροδρόμιο «Μακεδονία». Η εξέλιξη των μεγεθών

Εναλλακτικές πηγές εσόδων αναζητεί η Fraport για το αεροδρόμιο «Μακεδονία». Η εξέλιξη των μεγεθών

Εναλλακτικές πηγές εσόδων για το αεροδρόμιο «Μακεδονία» αναζητεί η Fraport Greece. Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Αλεξάντερ Τσινέλ, στο πλαίσιο της υπογραφής της συμφωνίας με την DHL για τη δημιουργία κέντρου διαλογής, παρουσίασε τις προοπτικές ανάπτυξης του αεροδρομίου της Θεσσαλονίκης.

Της Βάσως Βεγιάζη 

Όπως υποστήριξε, το αεροδρόμιο «Μακεδονία» συγκεντρώνει δυνατότητες ανάπτυξης στον τομέα του real estate, λόγω των γειτονικών εκτάσεων που βρίσκονται υπό την ιδιοκτησία του.

Συγκεκριμένα, ο δ.σ. της Fraport Greece άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο δημιουργίας ξενοδοχειακής μονάδας, επιχειρηματικού πάρκου, κέντρων αποθήκευσης και υποδομών ενέργειας.

Σχετικά με την εξέλιξη των βασικών μεγεθών του αεροδρομίου της Θεσσαλονίκης, η εφετινή επιβατική κίνηση θα κλείσει με άνοδο 3,3%, έναντι 7,1% το 2018.

Η άνοδος προέρχεται από την κίνηση εξωτερικού (8,3%), καθώς η κίνηση εσωτερικού θα γνωρίσει πτώση 6%.

Το αεροδρόμιο «Μακεδονία» σημειώνει, τα τελευταία χρόνια, αύξηση της επιβατικής κίνησης, ωστόσο εμφανή είναι τα σημάδια ωρίμανσής της.

Συνολικά, εξυπηρετεί 70 αερομεταφορείς και 131 προορισμούς σε 45 χώρες.

Επένδυση 7,2 εκατ. ευρώ της DHL στο αεροδρόμιο "Μακεδονία" της Θεσσαλονίκης. Δημιουργία νέου κέντρου διαλογής

Posted by metaforespress.gr on Thursday, November 7, 2019

Για την περίοδο Ιανουαρίου – Οκτωβρίου 2019, η Αθήνα αποτελεί τον πιο δημοφιλή προορισμό και ακολουθούν το Λονδίνο, το Ηράκλειο και το Μόναχο, ενώ οι μεγαλύτερες αγορές είναι η ελληνική, η γερμανική, του Ηνωμένου Βασιλείου και η κυπριακή.

Τέλος, σχετικά με την εξέλιξη των κατασκευαστικών εργασιών του νέου terminal, οι εργασίες διεξάγονται ικανοποιητικά, όπως επισημαίνουν στελέχη της Fraport Greece, εκτιμώντας ότι δύναται να ολοκληρωθεί στα τέλη του 2020.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο