ΑρχικήΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑΕνσωμάτωση της Ελλάδας στην «Ευρωπαϊκή Βάση Δεδομένων για Αεροναυτικές Πληροφορίες»

Ενσωμάτωση της Ελλάδας στην «Ευρωπαϊκή Βάση Δεδομένων για Αεροναυτικές Πληροφορίες»

Συμφωνία με τον διευθυντή του τμήματος «Διαχειριστής Δικτύου του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια της Αεροναυτιλίας» (EUROCONTROL), Τζo Σουλτάνα, με θέμα την ενσωμάτωση της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Βάση Δεδομένων για Αεροναυτικές Πληροφορίες (EAD), υπέγραψε το υπουργείο Μεταφορών.

Με την υπογραφή της προαναφερθείσας συμφωνίας, σύμφωνα με το υπουργείο, εξασφαλίζεται η αξιοπιστία και η ποιότητα των αεροναυτιλιακών υπηρεσιών και πληροφοριών για όλους τους χρήστες του εναέριου χώρου.

«Διασφαλίζεται επιτέλους και στη χώρα μας, η ολοκληρωμένη διαχείριση των αεροναυτιλιακών πληροφοριών, με νέους κανόνες και προδιαγραφές ασφάλειας και ποιότητας, σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά και διεθνή δεδομένα», ανέφερε ο υπουργός Μεταφορών Χρ. Σπίρτζης.

Η υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ EUROCONTROL και ΥΠΟΜΕΔΙ ολοκληρώνει το δίκτυο συλλογής και διανομής αεροναυτικών πληροφοριών. Πλέον, και τα 41 κράτη μέλη του EUROCONTROL ενσωματώνονται στο πανευρωπαϊκό δίκτυο ανταλλαγής δεδομένων αεροναυτιλιακού περιεχόμενου. Επιπρόσθετα, ενισχύεται περαιτέρω η ακρίβεια, η ασφάλεια και διαθεσιμότητα των δεδομένων για όλους τους χρήστες του δικτύου.

Στα πλαίσια της συμφωνίας δρομολογούνται άμεσα:

-Η εκπαίδευση του αρμόδιου προσωπικού,

-Η εγκατάσταση του απαραίτητου εξοπλισμού,

-Η επίβλεψη της μεταβατικής περιόδου μέχρι την τελική ενσωμάτωση από εξειδικευμένο προσωπικό του EUROCONTROL,

-Η υπογραφή της συμφωνίας παροχής υπηρεσιών ΑΙS, μέσω EAD, θα κοστίσει συνολικά 65.000 ευρώ και θα περιλαμβάνει το πρόγραμμα, τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό, καθώς και την ειδική εκπαίδευση του προσωπικού της ΥΠΑ.

Τέλος, οι εκπρόσωποι του EURO CONTROL δεσμεύτηκαν για τη βοήθεια τους, στη δημιουργία  βάσης δεδομένων.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο