ΑρχικήΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑΕντείνει τις προσπάθειες ο κινεζικός όμιλος HNA για την εύρεση αγοραστή για την Swissport

Εντείνει τις προσπάθειες ο κινεζικός όμιλος HNA για την εύρεση αγοραστή για την Swissport

Ο κινεζικός όμιλος HNA εντείνει τις προσπάθειες εύρεσης αγοραστή για την Swissport, σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του Reuters.

Να σημειωθεί ότι, η HNA απέκτησε τον ground handler, το 2015, από την PAI Partners έναντι τιμήματος 2,8 δισ. δολ.

Επικαλούμενο καλά πληροφορημένες πηγές, το Reuters αναφέρει ότι ο κινεζικός όμιλος βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο συνομιλιών με αρκετά επενδυτικά funds, καθώς στόχος είναι η συγκέντρωση ρευστού για την απομείωση των χρεών της Swissport.

Προς αυτή την κατεύθυνση, προσελήφθη η Rothschild, η οποία βοηθά την HNA να εντοπίσει υποψήφιους αγοραστές, ελπίζοντας να ευοδωθεί η πώληση της Swissport έστω και με χαμηλότερη τιμή σε σχέση με το ποσό που αποκτήθηκε.

Μεταξύ των «μνηστήρων» για τον διαχειριστή επίγειας εξυπηρέτησης είναι τα αμερικανικά funds Apollo Global Management και Cerberus, καθώς και η καναδική Brookfield, σύμφωνα με τις πηγές του Reuters.

Η HNA ελπίζει να περιορίσει τις απώλειές της και να ανακτήσει τουλάχιστον 2,3 δισ. δολ. από την πώληση, σύμφωνα με μία από τις πηγές.

Ωστόσο, το ποσό που προτίθενται τα funds να διαθέσουν για την απόκτηση της Swissport εκτιμάται στα περίπου 2 – 2,1 δισ. δολ.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
Tags
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο