ΑρχικήΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑΕντείνονται οι προσπάθειες της ελληνικής πλευράς για την διεξαγωγή πτήσεων Αθήνα – Σαγκάη

Εντείνονται οι προσπάθειες της ελληνικής πλευράς για την διεξαγωγή πτήσεων Αθήνα – Σαγκάη

Εντείνονται οι προσπάθειες της ελληνικής πλευράς για την διεξαγωγή απευθείας πτήσεων Αθήνα – Σαγκάη.

Την κινεζική πόλη επισκέφθηκαν, πριν από λίγες ημέρες, η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά και ο γενικός γραμματέας Μεταφορών Θάνος Βούρδας.

Μεταξύ των συναντήσεων που έγιναν, κάποιες αφορούσαν συνομιλίες με κινεζικές εταιρείες για την διεξαγωγή του δρομολογίου Αθήνα – Σαγκάη.

Σήμερα, η Air China πετάει όλο το χρόνο το δρομολόγιο Αθήνα – Πεκίνο, με ικανοποιητικές πληρότητες, καθώς έχουν ενισχυθεί οι ροές επιβατών από την Κίνα για τουριστικούς και επαγγελματικούς λόγους.

Σημαντική είναι και η συμβολή του λιμένα Πειραιά που ανήκει στην Cosco, η οποία έχει, με τη σειρά της, απευθύνει κάλεσμα στους Κινέζους τουρίστες για τη πραγματοποίηση ταξιδιών κρουαζιέρας στην Ελλάδα.

Οι επαφές της ελληνικής πλευράς για το δρομολόγιο Αθήνα – Σαγκάη έχουν γίνει με τις εταιρείες Air China, China Eastern και Juneyao Air. 

Κουντουρά: Σε διαπραγματεύσεις με τη Juneyao Air για τη δρομολόγηση πτήσης Σαγκάη-Αθήνα εντός 2019 - Κεντρική Î•Î¹ÎºÏŒÎ½Î±Η διοίκηση της Juneyao Air, με την οποία συναντήθηκε η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά (σχετική φωτό), δεσμεύτηκε να συνεργαστεί στενά με το υπουργείο Τουρισμού και τον ΕΟΤ για την επιτάχυνση των διαδικασιών που θα οδηγήσουν στη δρομολόγηση της νέας αεροπορικής σύνδεσης.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η πραγματοποίηση του δρομολογίου εντός του 2019 φαντάζει δύσκολη, ωστόσο εκπρόσωποι των κινεζικών εταιρειών θα επισκεφθούν την Αθήνα, μάλλον τον Φεβρουάριο, για περαιτέρω διερεύνηση.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο