ΑρχικήΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑΕξάρει τις επιδόσεις των αεροδρομίων της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας το ACI Europe

Εξάρει τις επιδόσεις των αεροδρομίων της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας το ACI Europe

Εξάρει τις επιδόσεις των αεροδρομίων της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας το ACI Europe (Airports Council International Europe).

Σχολιάζοντας τις επιδόσεις των ευρωπαϊκών αεροδρομίων για το πρώτο τρίμηνο του έτους, το Συμβούλιο αναφέρει ότι η Θεσσαλονίκη σημείωσε άνοδο επιβατών 18,2% και η Αθήνα 9,5%.

Τα αεροδρόμια της Πολωνίας, της Σλοβακίας, της Ρουμανίας, της Ελλάδας, της Ιρλανδίας, της Πορτογαλίας, της Ισπανίας και του Λουξεμβούργου ξεπέρασαν τον μέσο όρο της ΕΕ, ενώ μόνο η Σουηδία σημείωσε αρνητικούς δείκτες, λόγω των νέων φορολογικών μέτρων για την εγχώρια αεροπορική βιομηχανία.

Γενικά, το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, η διακίνηση επιβατών στα αεροδρόμια της Ευρώπης αυξήθηκαν κατά 4,4%, ενώ οι εμπορευματικές μεταφορές μειώθηκαν κατά 1,8%.

Ο Olivier Jankovec, Γενικός Διευθυντής της ACI EUROPE σχολίασε ότι «πλέον το ποτήρι είναι μισογεμάτο και όχι μισοάδειο, εάν και μαύρες κηλίδες εξακολουθούν να αφθονούν», όπως οι ανοδικές τιμές του πετρελαίου, οι διαταραχές του ΑΤΜ και οι αυξανόμενοι περιορισμοί στη χωρητικότητα αερολιμένων».

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο