ΑρχικήΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑΕορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Πολιτικής Αεροπορίας

Εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Πολιτικής Αεροπορίας

Η Παγκόσμια Ημέρα Πολιτικής Αεροπορίας, γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 7 Δεκεμβρίου, ημέρα κατά την οποία υπογράφηκε η σύμβαση του Σικάγο και τονίζει την οικονομική και κοινωνική συμβολή των αερομεταφορών στην παγκόσμια κοινωνία μας.

Η ημέρα είναι αφιερωμένη στην Πολιτική Αεροπορία, που η ασφαλής και η εύρυθμη ανάπτυξή της συμβάλλει ουσιαστικά στην παγκόσμια ευημερία πραγματοποιώντας εκατομμύρια επιβατικές και εμπορευματικές πτήσεις.

Στις 7 Δεκεμβρίου του 1944, η Ελλάδα με άλλες 52 χώρες και, ενώ ακόμα δεν είχαν κλείσει οι πληγές του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου, εκπροσωπείται στην σύνοδο του Σικάγο και τελεί ιδρυτικό μέλος του Διεθνούς Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO).

Η σύμβαση του Σικάγο κυρώθηκε στην χώρα μας με τον Νόμο 211/1947.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), με αίσθημα ευθύνης και σταθερά προσηλωμένη στα διεθνή και ευρωπαϊκά πρότυπα, εργάζεται και θα εξακολουθήσει να εργάζεται σκληρά, στηριζόμενη στο υψηλών προσόντων εξειδικευμένο προσωπικό της.

Όσον αφορά την φετινή χρονιά, η οποία θα καταγράφει για την χώρα μας ως ορόσημο λόγω του νέου ιστορικού ρεκόρ διακινούμενων επιβατών, υπολογίζεται ότι μέχρι τέλους του 2017 η ελληνική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας θα έχει με ασφάλεια συμβάλλει στη διακίνηση περίπου 60 εκατομμυρίων επιβατών και πλήθους εμπορευματικών πτήσεων.

Παράλληλα σύμφωνα με το Διοικητή της ΥΠΑ κ. Κωνσταντίνο Λιντζεράκο η αεροπορική κίνηση υπερπτήσεων και αφίξεων/αναχωρήσεων στην Ελλάδα αναμένεται να φθάσει σε επίπεδο – ρεκόρ όλων των εποχών, κατ’ εκτίμηση σε περίπου 740.000.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
Tags
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο