ΑρχικήΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑΕπί “ποδός μάχης” οι εργαζόμενοι στην Air France. Νέες απεργίες στις 17-18 και 23-24 Απριλίου

Επί “ποδός μάχης” οι εργαζόμενοι στην Air France. Νέες απεργίες στις 17-18 και 23-24 Απριλίου

Σε διεύρυνση των απεργιακών τους κινητοποιήσεων, με βασικό αίσθημα τις αυξήσεις μισθών, προχωρούν οι εργαζόμενοι της Air France, μετά από μια άκαρπη συνάντηση με τη διεύθυνση του γαλλικού αερομεταφορέα.

Τα συνδικάτα των πιλότων, του προσωπικού καμπίνας και του προσωπικού εδάφους πραγματοποίησαν ήδη τέσσερις 24ωρες απεργίες, στις 22 Φεβρουαρίου, 23 και 30 Μαρτίου και 3 Απριλίου, ενώ έχουν προγραμματίσει άλλες τρεις, στις 7, 10 και 11 Απριλίου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, θα προκηρυχθούν και νέες, 48ωρες αυτή τη φορά, απεργίες, στις 17-18 Απριλίου και 23-24 Απριλίου, καθώς οι εργαζόμενοι «παραμένουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι να πετύχουν αύξηση 6%» στους μισθούς για όλους.

Σημειωτέον, οι απεργίες στις 18 και 23-24 Απριλίου θα συμπέσουν με τις προγραμματισμένες απεργίες στην δημόσια εταιρεία σιδηροδρόμων (SNCF).

Η διεύθυνση της Air France, που δεν έχει αντιδράσει μέχρι στιγμής, εκτίμησε τον Φεβρουάριο ότι το κόστος της πρώτης ημέρας της απεργίας ανήλθε στα 26 εκατ. ευρώ αφού ακυρώθηκε το 1/4 των πτήσεων.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
Tags
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο