ΑρχικήΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑΕπεκτείνει κατά 2 μήνες την περίοδο πτήσεων, μεταξύ Ρίγας και Αθήνας, η airBaltic

Επεκτείνει κατά 2 μήνες την περίοδο πτήσεων, μεταξύ Ρίγας και Αθήνας, η airBaltic

Την επέκταση της περιόδου πτήσεων μεταξύ Ρίγα και Αθήνας, για 2 επιπλέον μήνες, ανακοίνωσε η λετονική αεροπορική εταιρεία airBaltic.

Επιμέλεια: Β. Βεγιάζη

Οι πτήσεις θα συνεχισθούν έως την 1η Δεκεμβρίου 2019, για να ξεκινήσουν πάλι στις 4 Μαρτίου 2020.

Επίσης, το διάστημα Δεκέμβριος 2019 – Ιανουάριος 2020, η airBaltic θα πραγματοποιεί 2 εβδομαδιαίες πτήσεις από την Ρίγα προς την Αθήνα, με τους επιβάτες να πραγματοποιούν ταξίδια με αεροσκάφη τύπου Airbus A220-300 και την διάρκεια πτήσης να ανέρχεται σε 3 ώρες και 10 λεπτά.

Η Μαρία Μαστοράκη, Country manager, TAL Aviation, ο Māris Klišāns, H.E. the Ambassador of Latvian Republic, η Ιωάννα Παπαδοπούλου, Διευθύντρια Επικοινωνίας & Μάρκετινγκ, ΔΑΑ, η Σάρα Προφέτα, Sales Manager, airBaltic Greece, η Arita Berzina, Marketing specialist at Investment & Development Agency of Latvia και η Dace Feldmane, Area manager of airBaltic.

Σύμφωνα με την Dace Feldmane, Corporate Sales Manager της airBaltic, το 2018, σημειώθηκε ρεκόρ ανάπτυξης στην λετονική αεροπορική εταιρεία.

Ειδικότερα, η ετήσια επιβατική κίνηση αυξήθηκε κατά 17%, ξεκίνησαν 11 νέα δρομολογία -8 από τη Ρίγα και 3 από το Ταλίν-, αναγνωρίστηκε ως η πλέον συνεπής αεροπορική εταιρεία στην Ευρώπη, ενώ βραβεύθηκε με το ATW Airline Industry Achievement Award ως “Airline Market Leader” για δεύτερη συνεχή χρονιά.

Αναφερόμενη στις επιδόσεις της αεροπορικής επί ελληνικού εδάφους, η ίδια ανέφερε ότι, το 2018, η αεροπορική μετέφερε 18.648 επιβάτες στο δρομολόγιο Ρίγα – Αθήνα, 10.137 επιβάτες στο Ρίγα – Θεσσαλονίκη και 6.486 επιβάτες στο Ρίγα – Ρόδος.

Από την πλευρά της η Arita Berzina, Marketing Project Manager του γραφείου Επενδύσεων και Ανάπτυξης της Λετονίας, τόνισε ότι το αεροδρόμιο της Ρίγας είναι το μεγαλύτερο μεταξύ των χωρών της Βαλτικής, καθώς το 2018 υποδέχθηκε 17,06 εκατ. επιβάτες, έναντι 3 εκατ. του Ταλίν (Εσθονία) και του Βίλνιους (Λιθουανία) 5 εκατ.

Να σημειωθεί ότι, η airBaltic εξυπηρετεί περισσότερους από 70 προορισμούς από τη Ρίγα, το Ταλίν και το Βίλνιους, προσφέροντας τη μεγαλύτερη ποικιλία σε προορισμούς καθώς και βολικές συνδέσεις μέσω της Ρίγα, προς το δίκτυο της εταιρείας που καλύπτει ευρωπαϊκούς προορισμούς, τη Σκανδιναβία, την CIS (Κοινοπολιτεία Ανεξάρτητων Κρατών) και τη Μ. Ανατολή.

Την θερινή περίοδο 2019, η airBaltic εγκαινίασε νέα δρομολόγια από τη Ρίγα προς το Δουβλίνο, τη Στουτγάρδη και το Λβιβ, καθώς και προς την Κω και τη Μινόρκα.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
Tags
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο