ΑρχικήΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑΕπενδύσεις 25 εκατ. ευρώ προγραμματίζει το «Ελ. Βενιζέλος». Επεκτείνεται ο κεντρικός αεροσταθμός κατά 12.000 τ.μ.

Επενδύσεις 25 εκατ. ευρώ προγραμματίζει το «Ελ. Βενιζέλος». Επεκτείνεται ο κεντρικός αεροσταθμός κατά 12.000 τ.μ.

Επενδύσεις τουλάχιστον 25 εκατ. ευρώ προγραμματίζει το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος». Από αυτές, ξεχωρίζει η επέκταση του κεντρικού αεροσταθμού κατά 12.000 τ.μ.

Η εν λόγω επέκταση, της οποίας η ολοκλήρωση αναμένεται το 2019, κρίνεται αναγκαία, εξαιτίας της εφαρμογής του νέου κανονισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με τον οποίο διεξάγονται διαβατηριακοί έλεγχοι και έλεγχοι διασταύρωσης στοιχείων ταυτοτήτων, με χρήση βάσης δεδομένων, σε όλους τους Ευρωπαίους πολίτες που ταξιδεύουν προς / από χώρες, οι οποίες δεν είναι μέλη της Συνθήκης Σένγκεν.

Η επέκταση αυτή, πέρα από το νέο κανονισμό, σχετίζεται με την αύξηση της κίνησης, καθώς το αεροδρόμιο θα διακινήσει εφέτος περισσότερους από 21,5 – 21,7 εκατ. επιβάτες, ενώ άνοδος αναμένεται και το 2018.

Η ανωτέρω επένδυση ήταν προγραμματισμένη και ανεξάρτητη από την παράταση της σύμβασης παραχώρησης κατά 20 έτη, η οποία βρίσκεται σε καταληκτικό στάδιο.

Υπενθυμίζεται ότι εφέτος, σε συνεργασία με ιδιώτες εμπορικούς παρόχους, ολοκληρώθηκαν επενδύσεις 35 εκατ. στην ανακαίνιση και τον εκσυγχρονισμό των περιοχών εντός και εκτός Σένγκεν.

Συνοπτικά, οι αλλαγές στο επίπεδο των αναχωρήσεων ήταν οι ακόλουθες: -Λειτουργικές και αισθητικές αλλαγές στις 2 περιοχές, έκτασης 9.000 και 15.000 τ.μ., όπως ενιαίος χώρος αγορών, φαγητού και αναμονής, συνολική εμπορική περιοχή έκτασης 11.000 τ.μ., επιπλέον καθιστικοί χώροι 2.000 τ.μ. και σύνολο 126 καταστήματα (64 retail, 34 εστίαση, 28 υπηρεσίες), -Κεντρικός έλεγχος ασφάλειας, -Τριπλασιασμός χωρητικότητας ελέγχου καρτών επιβίβασης, -20% καλύτερη απόδοση των σημείων ελέγχου ασφαλείας.

Φ. Φωτεινός

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο