ΑρχικήΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑΗμέρα γιορτής για τους Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας

Ημέρα γιορτής για τους Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας

Σήμερα (1η Απριλίου) είναι μια ιδιαίτερη ημέρα τους Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας, μια ημερομηνία που σηματοδοτεί την έναρξη παροχής ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας από τον πρώτο Έλληνα ελεγκτή.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «το βράδυ της 31ης Μαρτίου προς 1η Απριλίου του 1948, λίγο πριν τα μεσάνυχτα, ο αείμνηστος Παύλος Γόμπος (1924-2017), ο ελεγκτής με αριθμό πτυχίου ΕΕΚ 1, ανέβηκε τη σκάλα που οδηγούσε στον Πύργο ελέγχου του αερολιμένα Αθηνών, στο κτήμα Χασάνη, μαζί με τους ελεγκτές Βαγγέλη Τσουφάκη και Λευτέρη Δούρβαρη, για να παραλάβει υπηρεσία από την τελευταία βάρδια των Άγγλων ελεγκτών.

Μεσάνυχτα ακριβώς, εκείνοι αποχώρησαν και ο έλεγχος εναέριας κυκλοφορίας περιήλθε σε ελληνικά χέρια για πρώτη φορά. Μια μεγάλη και ιστορική στιγμή για την Ελληνική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και ιδιαίτερα για τον κλάδο των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας.

Με την ευχή να τελειώσει γρήγορα όλο αυτό που ζούμε και να επιστρέφει η εναέρια κυκλοφορία στα κανονικά της επίπεδα απευθύνουμε χαιρετισμό στους εκατοντάδες Έλληνες και Ελληνίδες που έχουν υπηρετήσει και υπηρετούν τον έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας στην Ελλάδα με υπερηφάνεια, υψηλή αίσθηση καθήκοντος και επαγγελματική ευσυνειδησία.

Πρώτιστο μέλημά μας είναι η ασφάλεια των πτήσεων και αυτή αποτελεί τον γνώμονα όλων των ενεργειών μας».

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
Tags
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο