ΑρχικήΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑΗΠΑ: Οικονομική αρωγή 2,9 δισ. δολ. προς τις αεροπορικές. Αναζητείται τρόπος ενίσχυσης και της cargo κοινότητας

ΗΠΑ: Οικονομική αρωγή 2,9 δισ. δολ. προς τις αεροπορικές. Αναζητείται τρόπος ενίσχυσης και της cargo κοινότητας

Το ποσό των 2,9 δισ. δολ. αποδέσμευσε το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, το οποίο θα δοθεί ως οικονομική βοήθεια σε 54 μικρούς αερομεταφορείς και 2 μεγάλες αεροπορικές εταιρείες, που επλήγησαν από τον κορωνοϊό.

Παράλληλα, το υπουργείο ανακοίνωσε ότι έχει ήδη ολοκληρώσει τις συμφωνίες επιχορήγησης σε 6 μεγάλες αεροπορικές. Πρόκειται για τις Allegiant Air, American Airlines, Delta Air Lines, Southwest Airlines, Spirit Airlines και United Airlines.

Στο ίδιο πρόγραμμα οικονομικής υποστήριξης έχουν δηλώσει ότι θα συμμετάσχουν και οι Alaska Airlines, Frontier Airlines, Hawaiian Airlines, JetBlue Airways και SkyWest Airlines.

Σύμφωνα με το Reuters, αρχικά το αμερικανικό υπουργείο θα αποδώσει στις μεγάλες αεροπορικές το 50% των χρημάτων της οικονομικής βοήθειας, ενώ το υπόλοιπο 50% θα καταβάλλεται σταδιακά.

Συνολικά, η αμερικανική κυβέρνηση έχει διαθέσει στις εγχώριες επιβατικές αεροπορικές εταιρείες 25 δισ. δολ., ποσό που προορίζεται κυρίως για την κάλυψη του μισθολογικού κόστους.

Με τη σειρά τους, οι μεγαλύτερες αεροπορικές οφείλουν να αποπληρώσουν το 30% του ποσού υπό τη μορφή δανείων χαμηλού επιτοκίου, ενώ οι αεροπορικές εταιρείες που λαμβάνουν 100 εκατ. δολ. ή λιγότερα δεν χρειάζεται να επιστρέψουν τα χρήματα.

Βασική προϋπόθεση για τη λήψη της οικονομικής ενίσχυσης είναι να μην προχωρήσουν σε απολύσεις υπαλλήλους ως τις 30 Σεπτεμβρίου ή να μεταβάλουν τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

Τέλος, από το πλάνο δεν θα μπορούσε να λείπει και η cargo κοινότητα.

Το υπουργείο Οικονομικών μελετά πως θα μπορέσει να παράσχει οικονομική βοήθεια, ύψους 4 δισ. δολ., για την κάλυψη του μισθολογικού κόστους των εταιρειών cargo και 3 δισ. δολ. για τους υπεύθυνους τροφοδοσίας/κέτερινγκ των αερομεταφορέων.

Β.Β.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο