ΑρχικήΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑΗ γαλλική Vinci μεταξύ των «μνηστήρων» για το 30% του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος»

Η γαλλική Vinci μεταξύ των «μνηστήρων» για το 30% του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος»

Η γαλλική Vinci εξετάζει την κατάθεση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το 30% του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος».

Αυτό άφησε να εννοηθεί ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΓΕΦΥΡΑ, Δρ. Παναγιώτης Παπανικόλας στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για την συμπλήρωση λειτουργίας 15 ετών της γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου, στην οποία η γαλλική Vinci έχει πλειοψηφικό ποσοστό.

Στο περιθώριο της σχετικής εκδήλωσης, ο κ. Παπανικόλας άφησε να εννοηθεί ότι το ενδιαφέρον θα ήταν ακόμη μεγαλύτερο, αν το δημόσιο αποφάσιζε να πωλήσει ολόκληρο το ποσοστό του (55%), ώστε ο ανάδοχος να αποκτήσει και το management του ΔΑΑ.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Παπανικόλας ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ως εταιρεία (Vinci) έχουμε σε διεθνές επίπεδο ένα μεγάλο ενδιαφέρον για τα αεροδρόμια και έχουμε κάνει στρατηγική στροφή προς τα αεροδρόμια, με αποτέλεσμα να έχουμε γίνει ένας από τους μεγαλύτερους λειτουργούς αεροδρομίων διεθνώς.

Είμαστε στην πρώτη τριάδα των λειτουργών αεροδρομίων. Είχαμε εκδηλώσει το ενδιαφέρον μας για τα περιφερειακά αεροδρόμια. Από εκεί και πέρα, δεν θέλω να αποκαλύψω πολλά για το αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος”. Όσον αφορά όμως τα μικρά περιφερειακά αεροδρόμια, δεν έχουμε τόσο ενδιαφέρον».

Σημειώνεται ότι η προθεσμία εκδήλωσης αρχικού ενδιαφέροντος για το 30%, που κατέχει το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), στο ΔΑΑ παρατάθηκε στις 29 Οκτωβρίου.

Ως υποψήφιοι αγοραστές του 30% εμφανίζονται, μεταξύ άλλων, οι υφιστάμενοι μέτοχοι, το καναδικό συνταξιοδοτικό ταμείο PSP και ο όμιλος Κοπελούζου, o οποίος φημολογείται ότι θα συστήσει κοινοπρακτικό σχήμα, ίσως με κινεζική εταιρεία.

Επίσης, την διαδικασία παρακολουθούν διαχειριστές κι άλλων αεροδρομίων και funds.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο