ΑρχικήΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑΗ Ελληνικά Υδατοδρόμια κατέθεσε στο υπ. Μεταφορών τους φακέλους για την αδειοδότηση των υδατοδρομίων σε Λευκάδα και Μεγανήσι

Η Ελληνικά Υδατοδρόμια κατέθεσε στο υπ. Μεταφορών τους φακέλους για την αδειοδότηση των υδατοδρομίων σε Λευκάδα και Μεγανήσι

Τους τεχνικούς φακέλους για την αδειοδότηση των υδατοδρομίων Λευκάδας και Μεγανησίου κατέθεσε στο υπουργείο Μεταφορών η Ελληνικά Υδατοδρόμια.

H αγορά αναμένει την κατάθεση και του νέου νομοσχεδίου για τα υδροπλάνα, με στόχο να εγκαινιαστεί η λειτουργία τους το 2019.

“Το Νομοσχέδιο για τα υδατοδρόμια είναι στη Βουλή, αν θυμάμαι καλά έμενε μια υπογραφή από το Υπουργείο Οικονομικών που πρέπει να έχει μπει και επομένως θα ψηφιστεί μέσα στο καλοκαίρι.

Και προβλέπεται το πώς πρέπει να γίνει και η αδειοδότηση των υδατοδρομίων, αλλά  και πώς δεν προβλέπεται και απαγορεύεται να γίνει το εμπόριο αδειών των υδατοδρομίων”, ανέφερε, σε σημερινή του συνέντευξη, ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης.

Tα υδατοδρόμια σε Λευκάδα και Μεγαλονήσι 

Ειδικότερα, στις 14 Αυγούστου υποβλήθηκε ο τεχνικός φάκελος και η αίτηση για την αδειοδότηση του υδατοδρομίου Λευκάδας, που έλαβε αρ. πρωτ: 62771/14-08-2018, καθώς και ο τεχνικός φάκελος και η αίτηση για την αδειοδότηση υδατοδρομίου Μεγανησίου, που έλαβε αρ. πρωτ: 62772/14-08-2018.

Οι τεχνικοί φάκελοι, που εκπονήθηκαν από την ανάδοχο εταιρεία «Ελληνικά Υδατοδρόμια», περιλαμβάνουν, έκαστος, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο Ν.4146/13, τα τέσσερα Εγχειρίδια Υδατοδρομίου (Εγχειρίδιο Λειτουργίας, Πρόγραμμα Ασφαλείας, Σχέδιο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών, Επιχειρηματικό Σχέδιο – Business Plan), τους απαιτούμενους χάρτες, Τοπογραφικά Διαγράμματα, Αρ. Πρωτ. κατάθεσης ΜΠΕ, καθώς και νομιμοποιητικά έγγραφα του ιδιοκτήτη του υδατοδρομίου Λευκάδας (Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λευκάδας) και του υδατοδρομίου Μεγανησίου (Δήμος Μεγανησίου).

Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο υλοποίησης της σύμβασης μεταξύ της «Περιφέρειας Ιονίων Νήσων» και της εταιρείας «Ελληνικά Υδατοδρόμια» για την αδειοδότηση των υδατοδρομίων Κεφαλονιάς – Ιθάκης, η «Ελληνικά Υδατοδρόμια», όπως υποστηρίζει, έχει ολοκληρώσει τους Τεχνικούς Φακέλους και συνεργάζεται με την «ΠΙΝ» για τη συμπλήρωση ορισμένων στοιχείων των ΜΠΕ ώστε στη συνέχεια οι Φάκελοι να κατατεθούν στο Υπουργείο.

Οι δηλώσεις

Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κύριος Θ. Γαλιατσάτος με αφορμή την κατάθεση των Τεχνικών Φακέλων των υδατοδρομίων Λευκάδας και Μεγανησίου δήλωσε:«Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων υλοποιεί τις δεσμεύσεις της για τη συμπλήρωση του δικτύου υδατοδρομίων στα νησιά του Ιονίου.

Μετά τη Λευκάδα και το Μεγανήσι ακολουθεί η υποβολή των φακέλων για τα υδατοδρόμια της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης, καθώς και η ολοκλήρωση της αδειοδότησης του υδατοδρομίου της Ζακύνθου, ούτως ώστε, το επόμενο διάστημα με πλήρες δίκτυο υδατοδρομίων στο Ιόνιο και την Δυτική Ελλάδα, να πετάξουν τα υδροπλάνα.

Η σημασία αυτού του εγχειρήματος για την οικονομία, τον τουρισμό τη συγκοινωνία και τη συνοχή της Περιφέρειας είναι προφανής.»

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της εταιρείας «Ελληνικά Υδατοδρόμια», κ. Τάσος Γκόβας, τόνισε: «Με τις αδειοδοτήσεις των ανωτέρω Υδατοδρομίων, σε συνδυασμό με τα τρία Υδατοδρόμια που έχουν ήδη αδειοδοτηθεί (Κέρκυρας, Παξών, Πάτρας), με ανάδοχο την «Ελληνικά Υδατοδρόμια» για λογαριασμό του «Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας» και του «Οργανισμού Λιμένος Πατρών», θα δημιουργηθεί ένα επαρκές δίκτυο Υδατοδρομίων στο Ιόνιο, ώστε να καθίσταται βιώσιμη η έναρξη πτήσεων των υδροπλάνων, με όλα τα θετικά που αυτό συνεπάγεται για την ευρύτερη περιοχή.»

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο