ΑρχικήΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑΗ Επ. Κεφαλαιαγοράς ενέκρινε το ενημερωτικό δελτίο της Aegean Airlines για την έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου

Η Επ. Κεφαλαιαγοράς ενέκρινε το ενημερωτικό δελτίο της Aegean Airlines για την έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου

Στην έγκριση του ενημερωτικού δελτίου της Aegean Airlines, αναφορικά με την έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου, ύψους έως 200 εκατ. ευρώ, προχώρησε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Το εν λόγω ομολογιακό συνάπτεται για την ανανέωση του στόλου αεροσκαφών της εταιρείας.

Η διάθεση των ομολογιών θα γίνει μέσω δημόσιας προσφοράς.

Αναλυτικότερα, το διοικητικό συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, κατά την 838η/28.2.2019 συνεδρίασή του, αποφάσισε, μεταξύ άλλων, «την έγκριση του περιεχομένου του ενημερωτικού της δελτίου της εταιρείας με την επωνυμία «ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» για τη δημόσια προσφορά, με καταβολή μετρητών και την εισαγωγή για διαπραγμάτευση στην κατηγορία Τίτλων Σταθερού Εισοδήματος του Χρηματιστηρίου Αθηνών, έως 200.000 ομολογιών της με την έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου, ύψους έως € 200.000.000».

Που θα διατεθούν τα κεφάλαια

Όπως αναφέρεται στο ενημερωτικό δελτίο, ποσό έως 147,1 εκατ. περίπου θα διατεθεί, από το πρώτο τρίμηνο του 2019 μέχρι και τελευταίο τρίμηνο του 2023, για τη χρηματοδότηση μέρους των προγραμματισμένων προκαταβολών, που θα καταβληθούν βάσει του συμφωνηθέντος προγράμματος απόκτησης 30 συνολικά αεροσκαφών (συμπεριλαμβανομένων και των κινητήρων) νέας γενιάς της οικογένειας Α320neo, δύο τύπων A320neo και Α321neo, με δικαίωμα προαίρεσης για 12 επιπλέον αεροσκάφη.

Οι παραδόσεις των αεροσκαφών αναμένεται να ξεκινήσουν το πρώτο εξάμηνο του 2020 και να ολοκληρωθούν το τελευταίο τρίμηνο του 2024, με προβλεπόμενες παραδόσεις δύο αεροσκαφών για το έτος 2020, οκτώ αεροσκαφών για το έτος 2022, δέκα αεροσκαφών για το έτος 2023 και δέκα αεροσκαφών για το έτος 2024.

Η Aegean βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με εκμισθωτές αεροσκαφών σχετικά με τη χρηματοδότηση της παραπάνω παραγγελίας, οι οποίοι και έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για συμφωνίες πώλησης και επαναμίσθωσης.

Στο πλαίσιο αυτό, σύναψε δύο συμβάσεις πώλησης και επανεκμίσθωσης αεροσκαφών που σχετίζονται με την παράδοση δύο αεροσκαφών το 2022.

Ο υφιστάμενος στόλος Jet αεροσκαφών της εταιρείας αποτελείται από 45 αεροσκάφη που έχουν αποκτηθεί με λειτουργικές μισθώσεις, η διάρκεια των οποίων λήγει τα έτη 2020-2024.

Επίσης, ποσό έως 27,5 εκατ. περίπου θα διατεθεί, εντός της διετίας 2019-2020, για τη χρηματοδότηση μέρους της κατασκευής εκπαιδευτικού κέντρου και γραφείων στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.

Ο χρόνος ολοκλήρωσης της εν λόγω επένδυσης εκτιμάται από 18 έως 24 μήνες, αρχής γενομένης από την 01.01.2019.

Το κέντρο, έκτασης 12.000 τ.μ., θα παρέχει ειδικά διαμορφωμένους χώρους διδασκαλίας και σύγχρονους ιδιόκτητους εξομοιωτές πτήσεων και θα καλύπτει πλέον στην Ελλάδα όλο τον κύκλο των αναγκών του πτητικού προσωπικού του Ομίλου (πιλότων και πληρωμάτων καμπίνας).

Τέλος, ποσό έως 21,6 εκατ. περίπου θα χρησιμοποιηθεί, εντός του 2019, για την κάλυψη αναγκών σε κεφάλαιο κίνησης, στις οποίες δεν συμπεριλαμβάνονται τυχόν επιστροφές κεφαλαίου και διανομή μερισμάτων προς τους μετόχους της εταιρείας.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο