ΑρχικήΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑΗ Μελβούρνη υποδέχθηκε την πρώτη διεθνή πτήση έπειτα από 5 μήνες

Η Μελβούρνη υποδέχθηκε την πρώτη διεθνή πτήση έπειτα από 5 μήνες

Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας, η Μελβούρνη υποδέχθηκε σήμερα την πρώτη διεθνή πτήση σε διάστημα πέντε μηνών, με την άφιξή της να αποτελεί τεστ για τη βελτίωση του συστήματος καραντίνας στα ξενοδοχεία της πολιτείας της Βικτόρια.

Η Αυστραλία έχει από τον Μάρτιο κλείσει τα σύνορά της στους ξένους. Ωστόσο, όπως μετέδωσε το ΑΜΠΕ, τα αεροδρόμια που εξυπηρετούν την Μελβούρνη, την πρωτεύουσα της Βικτόρια, σταμάτησαν να υποδέχονται οποιαδήποτε άφιξη στα τέλη Ιουνίου, έπειτα από διασπορά της COVID-19 που ξεκίνησε από δύο ξενοδοχεία όπου έμπαιναν σε καραντίνα άνθρωποι που είχαν αφιχθεί από το εξωτερικό.

Περισσότερες από 20.000 λοιμώξεις καταγράφηκαν στην Βικτόρια, όταν το προσωπικό των ξενοδοχείων προσβλήθηκε από τον νέο κορονοϊό από ανθρώπους που επέστρεφαν από το εξωτερικό.

Το ξέσπασμα αυτό της COVID-19 αποδόθηκε σε μεγάλο βαθμό στην αποτυχία ιδιωτικών εταιρειών να ακολουθήσουν το πρωτόκολλο για την αποφυγή της διασποράς του νέου κορονοϊού.

Καθώς τώρα εκατοντάδες άνθρωποι αναμένεται να φτάνουν στην Βικτόρια κάθε εβδομάδα, οι αρχές της πολιτείας ανακοίνωσαν ότι η αστυνομία θα επιβάλει πλέον αυστηρότερες προδιαγραφές.

Η Αυστραλία έχει καταγράψει περίπου 28.000 κρούσματα του νέου κορονοϊού και 908 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 από τότε που ξέσπασε η πανδημία.

Μόλις 44 ενεργά κρούσματα εξακολουθούν να υπάρχουν στη χώρα, με τα περισσότερα από αυτά να βρίσκονται σε καραντίνα σε ξενοδοχεία.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο