ΑρχικήΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑΗ σημασία της βρετανικής αγοράς για την Fraport Greece και το «Ελ. Βενιζέλος». 208 πτήσεις προς τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια

Η σημασία της βρετανικής αγοράς για την Fraport Greece και το «Ελ. Βενιζέλος». 208 πτήσεις προς τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια

Από τις 15 Ιουλίου, η Ελλάδα δέχεται πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο, κάτι το οποίο επέφερε συγκρατημένη αισιοδοξία στον τουριστικό κλάδο, τους διαχειριστές αεροδρομίων και τις αεροπορικές εταιρείες.

Του Φώτη Φωτεινού 

Η αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου είναι βαρύνουσας σημασίας, τόσο για το αεροδρόμιο της Αθήνας, όσο και για την Fraport Greece που διαχειρίζεται 14 περιφερειακά αεροδρόμια, αφού αποτελεί τη 2η μεγαλύτερη δεξαμενή επιβατών.

Η Fraport Greece δέχτηκε πέρσι 5,43 εκατ. επιβάτες από τη Μεγάλη Βρετανία

Η Fraport Greece δέχτηκε πέρσι 5,43 εκατ. επιβάτες από τη Μεγάλη Βρετανία. Η αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου είναι η 2η μεγαλύτερη για την Fraport Greece.

Στην 1η θέση κατατάσσεται η ελληνική αγορά με 6,9 εκατ. επιβάτες, στην 3η θέση η γερμανική με 4,34 εκατ. επιβάτες, στην 4η θέση η ιταλική με 1,73 εκατ. επιβάτες και στην 5η θέση η πολωνική με 1,25 εκατ. επιβάτες (στοιχεία 2019).

Όπως είναι φυσικό, λόγω της πανδημίας του Covid – 19 και των ταξιδιωτικών περιορισμών, τα ανωτέρω μεγέθη θα υποστούν σημαντική πίεση εφέτος.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που συγκέντρωσε το metaforespress.gr, το διάστημα 15 Ιουλίου έως και 22 Ιουλίου, έχουν προγραμματιστεί 208 πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο προς τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια.

Για παράδειγμα, σήμερα είναι προγραμματισμένες 18 πτήσεις και αύριο 41 πτήσεις. Οι περισσότερες πτήσεις αφορούν την Κέρκυρα (52 πτήσεις), τη Ρόδο (33 πτήσεις), την Ζάκυνθο (32 πτήσεις), τη Κω (18 πτήσεις), τα Χανιά (17 πτήσεις) και την Κεφαλονιά (15 πτήσεις).

Οι περισσότεροι επιβάτες έρχονται από αεροδρόμια της κεντρικής και βόρειας Αγγλίας, με πτήσεις των ΒΑ, easyJet, Jet2, Ryanair, Thomson, Enter Air.

Μετά τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο η 2η μεγαλύτερη αγορά διεθνών επιβατών του ΔΑΑ

Μετά τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο η 2η μεγαλύτερη αγορά διεθνών επιβατών του ΔΑΑ. Πέρσι, οι διεθνείς επιβάτες από το Ηνωμένο Βασίλειο ανήλθαν στις 619.375, σημειώνοντας άνοδο κατά 18%.

Στην 1η θέση είναι οι ΗΠΑ, στην 3η θέση η Γερμανία, στην 4η θέση η Γαλλία και στην 5η θέση η Ιταλία.

Χθες, στο αεροδρόμιο της Αθήνας διεξήχθησαν 7 πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο. Το προσεχές διάστημα πτήσεις διεξάγουν οι ΒΑ, easyJet, Ryanair, Aegean και Wizz.

Στο ΔΑΑ, τα δρομολόγια από Ηνωμένο Βασίλειο τον Ιούλιο είναι τα ακόλουθα: Bristol (5) , Edinburgh (4), London – Gatwick (9), London Heathrow (66) , London– Luton (23) , London –Stansted (7) , Manchester (4), σύνολο 118 αναχωρήσεις.

Τόσο για το ΔΑΑ, όσο και την Fraport Greece δεν μπορούν να γίνουν ασφαλείς προβλέψεις για την επιβατική κίνηση του Ιουλίου και του Αυγούστου, καθώς οι εξελίξεις είναι δυναμικές.

Πάντως, σε απόλυτους αριθμούς, η πτώση τον Ιούλιο – κατά μέσο όρο και σε σύγκριση με πέρσι – ανέρχεται μεταξύ 76% – 78%.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο