ΑρχικήΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑΗ ΥΠΑ, μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας, θα ελέγχει την είσπραξη των τελών στα 14 περιφερειακά

Η ΥΠΑ, μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας, θα ελέγχει την είσπραξη των τελών στα 14 περιφερειακά

Τη διαδικασία χρέωσης, είσπραξης, διαχείρισης, ελέγχου και παρακολούθησης, αλλά και ρύθμισης τεχνικών θεμάτων, επί των ειδικών λογαριασμών των «Τελών Εκσυγχρονισμού και Ανάπτυξης Αερολιμένων (Τ.Ε.Α.Α)», των 14 παραχωρηθέντων περιφερειακών αεροδρομίων, οριστικοποίησαν τα υπουργεία Οικονομικών και Μεταφορών.

Το Τ.Ε.Α.Α εισπράττεται πριν την επιβίβαση των επιβατών στο αεροσκάφος, με μέριμνα των αεροπορικών εταιρειών για λογαριασμό του ελληνικού δημοσίου και αποδίδεται κατά περίπτωση, σε μηνιαία βάση, σε λογαριασμούς που τηρούνται στην Τράπεζα Ελλάδος ή επιτοπίως πριν την αναχώρηση του αεροσκάφους σε «Ειδικό Υπόλογο» (Ε.Υ.) της ΥΠΑ.

Από την πλευρά τους, οι παραχωρησιούχοι μεριμνούν για την εγκατάσταση και σωστή λειτουργία «Ηλεκτρονικής Πλατφόρμας» στους αερολιμένες, την παροχή πρόσβασης στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) και σε εξουσιοδοτημένους εκπροσώπους των αεροπορικών εταιρειών και ελέγχουν την ορθή υποβολή, μέσω της πλατφόρμας, στοιχείων πτήσεων.

Αντίστοιχα, η ΥΠΑ, μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας, εποπτεύει τη διαδικασία χρέωσης των αεροπορικών εταιρειών με το ποσό του Τ.Ε.Α.Α. που προεισπράχτηκε από τους επιβάτες, καθώς και την απόδοση του στους αντίστοιχους ειδικούς λογαριασμούς.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο