ΑρχικήΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑΗ Alitalia επανέφερε τις καθημερινές πτήσεις Αθήνα – Ρώμη

Η Alitalia επανέφερε τις καθημερινές πτήσεις Αθήνα – Ρώμη

Η Alitalia διοργάνωσε στις 24 Ιουνίου Webinar με τίτλο “Ready to RESTART!”. Το Webinar πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών και με την συμμετοχή του Aeroporti di Roma.

Κατά τη διάρκεια του Webinar έγιναν παρουσιάσεις από τον κ. Γεώργιο Αθανασίου, Country Manager της Alitalia για την Ελλάδα, το Ισραήλ και τη Μάλτα, από την  κ. Ιωάννα Παπαδοπούλου,  Διευθύντρια Επικοινωνίας και Μάρκετινγκ του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών και από τον κ. Federico Scriboni, Head of Airline Traffic Development του Aeroporti di Roma, ενώ συντονίστρια του Webinar ήταν η κ. Έλενα Δημοπούλου, Υπεύθυνη Social Media του Γραφείου Τύπου του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών.

O κ. Γεώργιος Αθανασίου μίλησε εκτενώς για το σχέδιο επανεκκίνησης των πτήσεων της Alitalia, και πιο συγκεκριμένα για την επαναφορά των πτήσεων από Ρώμη για Αθήνα από την 1η Ιουλίου, με μία καθημερινή πτήση προς και από την Αθήνα καθ’ όλη τη διάρκεια του Ιουλίου.

Αναφέρθηκε επίσης και στην αύξηση των προορισμών και των συχνοτήτων πτήσεων σε Ιταλία, Ευρώπη και Βόρεια Αμερική από τις αρχές Ιουλίου.

Ο κ. Αθανασίου ενημέρωσε τους συμμετέχοντες στο Webinar ότι η Alitalia  θα εκτελεί τον Ιούλιο περισσότερες από 1.000 πτήσεις την εβδομάδα, 60% περισσότερες πτήσεις συγκριτικά με τον Ιούνιο, πραγματοποιώντας 52 δρομολόγια από 37 αεροδρόμια, 19 στην Ιταλία και 18 στο εξωτερικό.

Ακολούθησε η κ. Ιωάννα Παπαδοπούλου που ανέφερε, κατά την διάρκεια της παρουσίασης της, ότι το 2019 ήταν η έκτη συνεχής χρονιά με θεαματική ανάπτυξη στην κίνηση επιβατών στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών και αυτή η ανοδική  πορεία καταγράφηκε και τους πρώτους δύο  μήνες του 2020 μέχρι την εμφάνιση του Covid-19.

Επίσης, παρουσίασε στοιχεία από μία ενδιαφέρουσα έρευνα που εξετάζει τη συναισθηματική προδιάθεση των Ελλήνων απέναντι στο ταξίδι τόσο κατά τη διάρκεια του lockdown όσο και μετά, καθώς και τις δράσεις που οργανώνει ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών για να συμβάλει στη δημιουργία μιας ευχάριστης και ασφαλούς ταξιδιωτικής εμπειρίας παρά τις νέες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί κατά την Covid-19 εποχή.

Τέλος  προσκάλεσε όλους τους επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου μαζί και με τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, να συνεργαστούν ώστε να επανακάμψει ο αεροπορικός και τουριστικός  κλάδος.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
Tags
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο