ΑρχικήΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑΗ Emirates εξετάζει τη διεξαγωγή δρομολογίου Αθήνα – Σικάγο. Δηλώσεις του Khalid Al Zarooni στο metaforespress.gr

Η Emirates εξετάζει τη διεξαγωγή δρομολογίου Αθήνα – Σικάγο. Δηλώσεις του Khalid Al Zarooni στο metaforespress.gr

Ολοένα και ενισχύει τα μεγέθη της στην ελληνική αγορά η Emirates. H εταιρεία συμπληρώνει εφέτος 23 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα, έχοντας μεταφέρει, από τον Ιούνιο του 1996, 3,1 εκατ. επιβάτες.

Του Φώτη Φωτεινού

Η κορύφωση της λειτουργίας της στην Ελλάδα αποτέλεσε η έναρξη των απευθείας πτήσεων (το 2017) μεταξύ Αθήνας και Νέας Υόρκης (αεροδρόμιο του Νιούαρκ) και μάλιστα, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

«Η Αθήνα είναι ένας σημαντικός προορισμός για την Emirates, λόγω του ισχυρού τουρισμού, του πολιτισμού, αλλά και λόγω των επιχειρηματικών σχέσεων μεταξύ των ΗΑΕ και της Ελλάδας», αναφέρει ο Διευθυντής της Emirates για την Ελλάδα και την Αλβανία, Khalid Al Zarooni.

«Το δρομολόγιο Αθήνα – Νέα Υόρκη αποτελεί για εμάς ένα μεγάλο success story. Θέλουμε να επικεντρωθούμε στην Αθήνα. Μάλιστα, ενώ θα περίμενε κανείς ότι η πρόσφατη εκλογική αναμέτρηση θα μετρίαζε την κίνηση, συνέβη το αντίθετο», συμπλήρωσε.

«Σχεδιάζουμε να αυξήσουμε τις συχνότητες και την χωρητικότητα των πτήσεων, κάτι που ωστόσο θα πρέπει να συνοδευτεί από διμερείς συμφωνίες.

Στο εγγύς μέλλον, το επόμενο βήμα για την Emirates αποτελεί η αύξηση των πτήσεων Αθήνα – Ντουμπάι δύο φορές την ημέρα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, έναντι μιας που είναι την χειμερινή περίοδο», επισήμανε, με δήλωσή του στο metaforespress.gr, ο κ. Al Zarooni, υπογραμμίζοντας ότι εξετάζονται κι άλλες συνδέσεις, όπως το Αθήνα – Σικάγο.

Για την Θεσσαλονίκη και την σύνδεση με το Ντουμπάι, έχουν διεξαχθεί – κατά καιρούς – ορισμένες συζητήσεις, χωρίς ωστόσο να έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για την υλοποίηση του δρομολογίου.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή της Emirates για την Ελλάδα και την Αλβανία, το δρομολόγιο Ντουμπάι – Αθήνα – Νέα Υόρκη προσφέρει μεγάλη χωρητικότητα και στις εμπορευματικές μεταφορές.

«Η Emirates δίνει τη δυνατότητα σε εταιρείες να εξάγουν ελληνικά προϊόντα, από ανταλλακτικά πλοίων, ηλεκτρονικά, φαρμακευτικά προϊόντα ως και τοπικά προϊόντα, όπως φράουλες, κεράσια και ελαιόλαδο, στο παγκόσμιο δίκτυο της Emirates, μέσω του κόμβου μας στο Ντουμπάι», υπογράμμισε ο κ. Al Zarooni.

Aπό αριστερά: Ο Διευθυντής της Emirates για την Ελλάδα και την Αλβανία, Khalid Al Zarooni και ο δημοσιογράφος του metaforespress.gr, Φώτης Φωτεινός

Ο στόλος της Emirates αποτελείται από 269 αεροσκάφη ευρείας ατράκτου, καθώς και από ένα εκτεταμένο παγκόσμιο δίκτυο 158 προορισμών, υποστηρίζοντας τις συνδέσεις των επιβατών και δημιουργώντας επιχειρηματικούς δεσμούς για εισαγωγές και εξαγωγές μεταξύ της Ελλάδας και του υπόλοιπου κόσμου.

Στο σημείο αυτό, ως βασικός εταίρος και επίσημη αεροπορική της διεθνούς έκθεσης Expo 2020, η Emirates θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη μεταφορά επισκεπτών από όλο τον κόσμο στα ΗΑΕ, για την πρώτη Παγκόσμια Έκθεση που πραγματοποιείται στη Μέση Ανατολή, τη Βόρεια Αφρική και τη Νότια Ασία.

Η Ελλάδα είναι μεταξύ των χωρών που συμμετέχουν στην παγκόσμια έκθεση που ξεκινά τον Οκτώβριο του 2020.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο