ΑρχικήΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑΗ Fraport Greece αξιώνει 74,5 εκατ. από το ελληνικό δημόσιο. Στη Διαιτησία οι διαφορές

Η Fraport Greece αξιώνει 74,5 εκατ. από το ελληνικό δημόσιο. Στη Διαιτησία οι διαφορές

Στη Διαιτησία θα λύσουν τις διαφορές τους η Fraport Greece με το ελληνικό δημόσιο, καθώς η γερμανοελληνική κοινοπραξία αξιώνει 74,5 εκατ. ευρώ.

H Fraport Greece υποστηρίζει ότι υπέστη «ζημιά» από τα μεταβιβασθέντα περιουσιακά στοιχεία, ήτοι από τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια.

Με άλλα λόγια, με την ανάληψη της διαχείρισης των αεροδρομίων, η εταιρεία διαπίστωσε μια μερικώς «διαφορετική εικόνα», κάτι το οποίο απαίτησε ενέργειες αποκατάστασης ή και περιουσιακά στοιχεία που τυχόν δεν υπήρχαν ή εξέλειπαν.

Υπενθυμίζεται ότι μεταξύ ελληνικού δημοσίου και Fraport Greece υπάρχει ακόμα ένα ανοιχτό «μέτωπο», αυτό των έργων στο «Μακεδονία», με τις εκατέρωθεν διαφωνίες για την αναγκαιότητά τους.

Μάλιστα, οι δυο πλευρές είχαν ανταλλάξει αιχμές και – εκ των υστέρων – αποδεικνύεται ότι οι διαφωνίες για το «Μακεδονία» είχαν ευρύτερο υπόβαθρο.    

Τα περιφερειακά αεροδρόμια, υπό τη Fraport Greece, τα οποία αναλήφθηκαν στις 11 Απριλίου, περιλαμβάνουν τρεις πύλες στην κύρια χώρα (Θεσσαλονίκη, Ακτιο, Καβάλα) και 11 αεροδρόμια στα νησιά (Χανιά, Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Κως, Μύκονος, Μυτιλήνη, Ρόδος, Σάμος, Σαντορίνη, Σκιάθος και Ζάκυνθος).

Φ. Φωτ.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο