ΑρχικήΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑΗ Ryanair παγώνει τις προσλήψεις στη Βρετανία, λόγω Brexit

Η Ryanair παγώνει τις προσλήψεις στη Βρετανία, λόγω Brexit

Στοπ στις προσλήψεις προσωπικού, στο Ην. Βασίλειο, από τη low-cost ιρλανδική αεροπορική εταιρεία Ryanair. Η αιτία, σύμφωνα με το γενικό διευθυντή της Μάικλ Ο’ Λίρι, η αβεβαιότητα που δημιούργησε το Brexit.

Σε συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε στο Δουβλίνο, το αφεντικό της αεροπορικής εταιρείας όχι μόνο δήλωσε ότι «η Ryanair αναστέλλει τη δημιουργία θέσεων εργασίας στο Ηνωμένο Βασίλειο», αλλά δεν απέκλεισε και το ενδεχόμενο να καταργηθούν θέσεις εργασίας στη Βρετανία.

Σημειωτέον, το 2016, η Ryanair προσέλαβε 450 εργαζόμενους στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Ο’ Λίρι, που εξαρχής έχει δηλώσει ένθερμος αντίπαλος του Brexit, είχε προειδοποίησε παλαιότερα ότι η εταιρεία του θα ανέκοπτε την ανάπτυξή της στη Βρετανία και θα στρεφόταν σε άλλες αγορές, όπως στην Ιταλία, το Βέλγιο και τη Γερμανία. Σήμερα είπε ότι αναμένει ένα “πολύ σκληρό Brexit με μια βίαιη αποχώρηση” της Βρετανίας από την ΕΕ.

Όπως μεταδίδει η γαλλική Le Figaro, η Ryanair δεν αποκλείει επίσης να σταματήσει τις πτήσεις εσωτερικού που εκτελεί σήμερα στο Ην. Βασίλειο (το 2% του συνόλου των πτήσεών της), αντί να υποχρεωθεί να τηρήσει τους νέους κανονισμούς που θα προκύψουν μετά το Brexit.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
Tags
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο