ΑρχικήΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑΗ Scoot εντάσσει στο στόλο της 16 νέα αεροσκάφη Airbus A321neo

Η Scoot εντάσσει στο στόλο της 16 νέα αεροσκάφη Airbus A321neo

Στην ανάπτυξη του στόλου της, με την προσθήκη 16 ολοκαίνουργιων αεροσκαφών A321neo, προχωρά η Scoot, θυγατρική της Singapore Airlines.

Το πρώτο αεροσκάφος θα παραδοθεί το τελευταίο τρίμηνο του 2020 και ονομάζεται «Wings of Change».

Σύμφωνα με την αεροπορική, «τα A321neo διαθέτουν κινητήρες Pratt & Whitney με υψηλή αποδοτικότητα καυσίμων, χαρακτηριστικά πτερύγια που παραπέμπουν σε αυτά του καρχαρία, την πιο ευρύχωρη καμπίνα αεροσκάφους μονού διαδρόμου που υπάρχει σήμερα παγκοσμίως, και καινοτόμα προϊόντα καμπίνας

Ο νέος στόλος θα φτάσει κατευθείαν από την τελική γραμμή παραγωγής της Airbus και θα ενταχθεί σε δρομολόγια που διαρκούν 6 ώρες (πτήσεις μεσαίων αποστάσεων) επιτρέποντας στη Scoot να πετύχει τους διψήφιους στόχους ανάπτυξης για το τέλος του οικονομικού έτους 2020/2021».

Τα αεροσκάφη A321neo διαθέτουν 236 θέσεις, δηλαδή κατά 50 περισσότερες συγκριτικά με το μοντέλο A320neo.

Η εξοικονόμηση κόστους καυσίμου αναμένεται να είναι μειωμένη κατά 12% σε σύγκριση με τα μοντέλα A320neo και κατά 20% σε σύγκριση με την A320ceo.

Από περιβαλλοντικής άποψης, τα επίπεδα του ηχητικού αποτυπώματος του αεροσκάφους και των εκπομπών οξειδίων του αζώτου θα είναι κατά 50% χαμηλότερα, πετυχαίνοντας μείωση του διοξειδίου του άνθρακα κατά 5.000 τόνους ετησίως ανά αεροσκάφος.

Να σημειωθεί ότι, η Scoot αποτελεί τη μοναδική αεροπορική εταιρεία που συνδέει, απευθείας, τη Σιγκαπούρη με την Αθήνα, η οποία αποτέλεσε τον πρώτο ευρωπαϊκό προορισμό της, αλλά και την πρώτη πτήση μεγάλης απόστασης της εταιρείας.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
Tags
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο