ΑρχικήΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑΗ Thomas Cook εξετάζει την πώληση της αεροπορικής της εταιρείας για την άντληση μετρητών

Η Thomas Cook εξετάζει την πώληση της αεροπορικής της εταιρείας για την άντληση μετρητών

Το ενδεχόμενο πώλησης της κερδοφόρας αεροπορικής της εταιρείας μελετά η Thomas Cook, με στόχο την άντληση ρευστού, μετά από ένα δύσκολο 2018 και ένα πιο δύσκολο 2019.

Σύμφωνα με το Reuters, η παλαιότερη ταξιδιωτική εταιρεία στον κόσμο πιέστηκε οικονομικά το 2018, όταν ένας παρατεταμένος καύσωνας στη βόρεια Ευρώπη αποθάρρυνε τους τουρίστες να ταξιδέψουν.

Ο βρετανικός όμιλος, η αξία του οποίου ανέρχεται στις 540 εκατ. λίρες και το καθαρό του χρέος στις 1,6 δισ. λίρες, δήλωσε ότι θα εξετάσει όλες τις επιλογές του αναφορικά με την πώληση της αεροπορικής του εταιρεία.

«Η Thomas Cook δεν χρειάζεται μια αεροπορική εταιρεία για να είναι μια επιτυχημένη εταιρεία διακοπών», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Peter Fankhauser, προσθέτοντας ότι η εταιρεία διατηρεί ισχυρούς δεσμούς με τον αερομεταφορέα ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα.

Ωστόσο, η ολική ή μερική πώληση της αεροπορικής εταιρείας θα επέτρεπε στον βρετανικό όμιλο να επενδύσει περαιτέρω σε ξενοδοχεία δικού του brand, να βελτιώσει τις διαδικτυακές πωλήσεις και να μειώσει περαιτέρω τα κόστη του.

Να σημειωθεί ότι, η αεροπορική εταιρεία της Thomas Cook διαθέτει ένα στόλο από 103 αεροσκάφη και πετά από τα αεροδρόμια του Gatwick, του Stansted και του Μάντσεστερ, της Φρανκφούρτης και του Μονάχου, ενώ το 2018 σημείωσε άνοδο λειτουργικών κερδών κατά 37%.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο