ΑρχικήΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑΚαι η DG Competition ενεπλάκη στο ν/σ για τα υδροπλάνα. Ίσως, εντός Μαΐου η κατάθεση στη Βουλή

Και η DG Competition ενεπλάκη στο ν/σ για τα υδροπλάνα. Ίσως, εντός Μαΐου η κατάθεση στη Βουλή

Και η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της ΕΕ, η Directorate General for Competition ενεπλάκη στο νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών για την ίδρυση και λειτουργία υδατοδρομίων.

Η ΓΔ Ανταγωνισμού απέστειλε τα σχόλιά της, έχοντας ως στόχο τη διασφάλιση του υγιούς ανταγωνισμού και τη μη πρόκληση φαινομένων παράνομων κρατικών ενισχύσεων.

Υπενθυμίζεται ότι το νομοσχέδιο για την «Ίδρυση, λειτουργία και εκμετάλλευση αεροδρομίων επί υδάτινων επιφανειών» ετέθη σε δημόσια διαβούλευση τον Αύγουστο και ολοκληρώθηκε στις 9 Σεπτεμβρίου.

Έκτοτε έχει παραμείνει στα «συρτάρια» του υπουργείου Μεταφορών και ακόμα δεν έχει κατατεθεί προς συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή.

Επισήμως, η εξήγηση που δίδεται είναι ότι πρέπει πρώτα να ολοκληρωθεί η αναδιοργάνωση της ΥΠΑ και η σύσταση της ΑΠΑ και μετά, θα ψηφιστεί το ν/σ για τα υδροπλάνα, ίσως εντός του Μαΐου.

Πάντως, ορισμένες από τις εταιρείες υδροπλάνων είχαν εκφράσει επιφυλάξεις για το αρχικό νομοσχέδιο, ζητώντας τροποποιήσεις, σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς των υδατοδρομίων.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο