ΑρχικήΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑΚατέληξε σε συμφωνία με πιστωτές και μετόχους η Swissport. Τι περιλαμβάνει το πλάνο αναδιάρθρωσης

Κατέληξε σε συμφωνία με πιστωτές και μετόχους η Swissport. Τι περιλαμβάνει το πλάνο αναδιάρθρωσης

Στην ανταλλαγή χρέους με ίδια κεφάλαια, που περιλαμβάνει μακροπρόθεσμη διευκόλυνση χρέους 500 εκατ. ευρώ και προσωρινή διευκόλυνση 300 εκατ. ευρώ, με στόχο την αποφυγή της χρεοκοπίας, προχώρησε η Swissport με τους νέους ιδιοκτήτες της.

Επιμέλεια: Βάσω Βεγιάζη

Την κυριότητα της εταιρείας ground handling θα αναλάβουν -μεταξύ άλλων- οι SVP Global, Apollo Global Management, TowerBrook Capital Partners, Ares Management, Barclays Bank PLC, Cross Ocean Partners και King Street Capital Management

Από την πλευρά του, ο μέχρι τώρα ιδιοκτήτης της Swissport, ο κινεζικός όμιλος HNA που την εξαγόρασε το 2015 από την PAI Partners έναντι 2,8 δισ. δολ., εκδήλωσε την πρόθεσή του να «συμμετάσχει στη δημιουργία μιας εταιρείας υψηλής αξίας».

Μέσω της οικονομικής αναδιάρθρωσης, οι επικεφαλής της Swissport ελπίζουν να κερδίσουν μερίδια αγοράς από τους ανταγωνιστές τους, οι οποίοι δέχθηκαν – κι αυτοί – μεγάλο πλήγμα, λόγω της μείωσης της επιβατικής κίνησης που προκάλεσε στα αεροδρόμια ο Covid-19.

«Οι σημερινές δεσμευτικές συμφωνίες διασφαλίζουν το μακροπρόθεσμο μέλλον της Swissport. Είμαστε ικανοποιημένοι που έχει επιτευχθεί συναινετική συμφωνία με την πλειοψηφία των πιστωτών μας και του υπάρχοντος μετόχου μας», είπε ο Eric Born, πρόεδρος του ομίλου και διευθύνων σύμβουλος της Swissport International AG.

«Η αναδιάρθρωση και η ισχυρή χρηματοοικονομική ρευστότητα που θα επέλθει, θα μας επιτρέψουν να διαπραγματευτούμε με αυτοπεποίθηση -μέσω της ανάκαμψης της αγοράς- και να τοποθετήσουμε την Swissport ως τον βασικό συνεργάτη για αεροπορικές εταιρείες σε όλο τον κόσμο», συμπλήρωσε.

Από την πλευρά του, ο Peter Waller, CFO της Swissport International AG, επεσήμανε «Η Swissport αποτελεί μία από τις πρώτες εταιρείες παγκοσμίως που συμφώνησαν σε αναδιάρθρωση, μετά το ξέσπασμα της πανδημίας COVID-19.

Με πολύ χαμηλότερο χρέος και 500 εκατομμύρια ευρώ επιπλέον μετρητά, θα είμαστε σε θέση να επενδύσουμε στην επιχείρηση και να επισπεύσουμε την ανάπτυξή της.

Αναμένουμε από τις αεροπορικές εταιρείες αύξηση του outsourcing στο κομμάτι της επίγειας εξυπηρέτησης, ενώ είμαστε σε θέση κερδίσουμε μερίδιο αγοράς από ορισμένους οικονομικά ασθενέστερους ανταγωνιστές μας».

Στόχος είναι η ολοκλήρωση της συναλλαγής να γίνει το συντομότερο δυνατό, και πιθανότατα πριν από τις 31 Δεκεμβρίου 2020.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
Tags
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο