ΑρχικήΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑΚατατέθηκε ο τεχνικός φάκελος για την δημιουργία υδατοδρομίου στην Καβάλα, σύμφωνα με τις απαιτήσεις του νόμου 4568/18

Κατατέθηκε ο τεχνικός φάκελος για την δημιουργία υδατοδρομίου στην Καβάλα, σύμφωνα με τις απαιτήσεις του νόμου 4568/18

Ο Οργανισμός Λιμένος Καβάλας κατέθεσε στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών τον πρώτο τεχνικό φάκελο υδατοδρομίου που καλύπτει τις απαιτήσεις του νέου Νόμου 4568/18, όπως υποστηρίζει η Ελληνικά Υδατοδρόμια (ο τεχνικός φάκελος εκπονήθηκε από την εταιρεία)

Ταυτόχρονα, όπως αναφέρει η εταιρεία, υπεβλήθη η αίτηση για την απόκτηση άδειας ίδρυσης του υδατοδρομίου Καβάλας, με ιδιοκτήτη τον Οργανισμό Λιμένος Καβάλας.   

Ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος του «Ο.Λ.Κ» κ. Ηλιάδης, αναφερόμενος στο θέμα δήλωσε: «Με την ολοκλήρωση του Τεχνικού Φακέλου μπαίνουμε πλέον στην τελική ευθεία των ελέγχων για την αδειοδότηση του Υδατοδρομίου Καβάλας.

Η συνεπακόλουθη έναρξη πτήσεων υδροπλάνων θα προσδώσει σημαντικότατη υπεραξία στο λιμάνι της Καβάλας καθώς θα βοηθήσει στην περαιτέρω ανάπτυξη του Τουρισμού και κατ’επέκτασιν της Οικονομίας της ευρύτερης περιοχής.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της “Ελληνικά Υδατοδρόμια” κ. Τάσος Γκόβας αναφέρθηκε στην άριστη συνεργασία με τον «Ο.Λ.Κ» για την κάλυψη των απαιτήσεων του νέου Ν.4568/18 και, όπως δήλωσε, θα συνεχισθεί με στόχο να εκδοθεί η Άδεια Ίδρυσης του Υδατοδρομίου Καβάλας, το συντομότερο δυνατόν.

«H Ελληνικά Υδατοδρόμια, έχοντας αδειοδοτήσει τα τρία πρώτα Υδατοδρόμια στην Ελλάδα (Υ/Δ Κέρκυρας, Παξών, Πάτρας) και έχοντας αναλάβει την αδειοδότηση 34 ακόμη Υδατοδρομίων στοχεύει στη δημιουργία ενός εκτενούς δικτύου Υδατοδρομίων που θα επιτρέψει τη βιώσιμη ανάπτυξη των υδροπλάνων», υπογραμμίζει η εταιρεία.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο