ΑρχικήΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑΚατατέθηκε ο τεχνικός φάκελος για τη χορήγηση άδειας υδατοδρομίου στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας

Κατατέθηκε ο τεχνικός φάκελος για τη χορήγηση άδειας υδατοδρομίου στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας

Στο Τμήμα Εναέριων Μεταφορών του υπουργείου Μεταφορών κατατέθηκε, στις 14 Νοεμβρίου, ο Τεχνικός Φάκελος για την έκδοση άδειας ίδρυσης υδατοδρομίου στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, ιδιοκτησίας του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας.

Όπως σημειώνεται, μέχρι στιγμής έχουν εκπονηθεί και κατατέθηκαν όλα τα σχετικά έγγραφα όπως αυτά προβλέπονται από τον Ν. 4568/2018 μεταξύ αυτών:

1)Εγχειρίδιο λειτουργίας «Υδατοδρομίου Ηγουμενίτσας»

2)Εγχειρίδιο Ασφαλείας «Υδατοδρομίου Ηγουμενίτσας»

3)Εγχειρίδιο αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης «Υδατοδρομίου Ηγουμενίτσας»

4)Επιχειρηματικό Σχέδιο (Business Plan) «Υδατοδρομίου Ηγουμενίτσας»

5)Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων

6)Οι απαιτούμενοι χάρτες και τοπογραφικά διαγράμματα.

Το υπό αδειοδότηση υδατοδρόμιο χωροθετείται στον προβλήτα του παλαιού λιμένα, ο οποίος έχει υποδειχθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες ως ο πλέον καταλληλότερος χώρος.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Ανδρέας Νταής τόνισε από μέρους του ότι «Το λιμάνι της Ηγουμενίτσας συνεχίζει να αναβαθμίζεται σε υποδομές και πολύπλευρες υπηρεσίες που ενισχύσουν το ανταγωνιστικό του πλεονέκτημα και ταυτόχρονα μετατρέπουν την Ηγουμενίτσα σε πραγματικό μεταφορικό κόμβο, συμμετέχοντας στο ευρύτερο δίκτυο αναβαθμισμένων υπηρεσιών που παρέχονται στην περιοχή Ιονίου και Αδριατικής».

Να σημειωθεί ότι, η ανάπτυξη υδατοδρομίου εντάσσεται στους στρατηγικούς στόχους του ΟΛΗγ, με στόχο να εξυπηρετεί τη σύνδεση με τις νησιωτικές περιοχές του Ιονίου, τα παράλια της Δυτικής Ελλάδας και μακροπρόθεσμα και με τις περιοχές της Ιταλίας.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο