ΑρχικήΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑΚορυφώνεται η αγωνία για ΥΠΑ και ΑΠΑ. Επιλογή διοικητών και υποδιοικητών

Κορυφώνεται η αγωνία για ΥΠΑ και ΑΠΑ. Επιλογή διοικητών και υποδιοικητών

Κορυφώνεται η αγωνία για την ΥΠΑ και την ΑΠΑ. Σήμερα εκπνέει η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων από τους υποψήφιους ενδιαφερομένους για την κάλυψη των θέσεων του διοικητή και των υποδιοικητών Αεροναυτιλίας και Διαχείρισης Αερολιμένων και Υδατοδρομίων της ΥΠΑ.

Αντίστοιχα, για το διοικητή της ΑΠΑ η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος ξεκινά από 17-01-2019 έως και 25-01-2019.

Επίσης, για την ΑΠΑ, το υπουργείο Μεταφορών έχει προκηρύξει τις θέσεις για την σύνθεση του εκτελεστικού συμβουλίου της, με τις αιτήσεις να κατατίθενται την ίδια περίοδο.

Σημειώνεται ότι η νεοσύστατη Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας έχει ως αποστολή την άσκηση ρυθμιστικών, κανονιστικών και εποπτικών αρμοδιοτήτων στο τομέα των αερομεταφορών, της αεροναυτιλίας και των τελών των αερολιμένων, όντας ο οικονομικός ρυθμιστής της αγοράς αερομεταφορών.

Από την άλλη πλευρά, η ΥΠΑ αποτελεί πλέον «Φορέα Παροχής Υπηρεσιών Αεροναυτιλίας και Διαχείρισης Αερολιμένων και Υδατοδρομίων», έχοντας υπό τον έλεγχό της τα λοιπά περιφερειακά αεροδρόμια που δεν περιήλθαν στη Fraport Greece.

Φώτης Φωτεινός

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο