ΑρχικήΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑΜετά από 18 χρόνια, η Ethiopian Airlines επιστρέφει στην Αθήνα με 3 εβδομαδιαίες πτήσεις

Μετά από 18 χρόνια, η Ethiopian Airlines επιστρέφει στην Αθήνα με 3 εβδομαδιαίες πτήσεις

Την επανεκκίνηση των πτήσεων προς την Αθήνα, αρχής γενομένης από τις 13 Δεκεμβρίου, ανακοίνωσε η Ethiopian Airlines, ύστερα από απουσία 18 ετών από τη χώρα μας.

Με την έναρξη του δρομολογίου, η Αθήνα καθίσταται ο 20ος προορισμός της Ethiopian στην Ευρώπη, ενώ η χώρα μας θα εξυπηρετείται με 3 εβδομαδιαίες πτήσεις, που θα πραγματοποιούνται με το υπερσύγχρονο B787 Dreamliner.

Αν και ο προορισμός αποτελεί τον 8ο από την Αθήνα στην αφρικανική ήπειρο, είναι ο πρώτος στην υποσαχάρια περιοχή της Αφρικής.

Η εξέλιξη αυτή σκορπά αισιοδοξία για το «Ελ. Βενιζέλος», καθώς η Ethiopian διαθέτει ευρύ δίκτυο στην Αφρική, διευκολύνοντας έτσι τις μετεπιβιβάσεις.

Το δρομολόγιο προς/από την Αθήνα θα εκτελείται ως ακολούθως:

Κωδικός πτήσης

Από: Έως: Συχνότητα Αεροδρόμιο Αναχώρησης Ώρα Αναχώρησης Αεροδρόμιο Άφιξης Ώρα Άφιξης

Τύπος α/φους

                 
ET  0760 13-Dec-19 27-Mar-20 Δε – Τε – Πα ADD 23:00 ATH 3:00 ET  788
……. ATH 4:05 DME 8:20 ET  788
ET  0761 14-Dec-19 28-Mar-20 Τρ – Πε – Σα DME 21:50 ATH 0:05 ET  788
……. ATH 1:05 ADD 7:15 ET  788

Σύμφωνα με τον Tewolde GebreMariam, Group CEO της Ethiopian Airlines, «Είμαστε ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι που επιστρέφουμε στην Αθήνα και στην Ελλάδα, με απευθείας πτήσεις,

Μέσω της απευθείας σύνδεσης, η Ελλάδα έρχεται πιο κοντά από ποτέ στο παρελθόν με την Αφρική και ενώνεται με το υπόλοιπο παγκόσμιο δίκτυό μας. Η Αθήνα θα αποτελέσει ένα κύριο προορισμό στο διαρκώς επεκτεινόμενο ευρωπαϊκό δίκτυό μας, προσφέροντας στους διεθνείς τουρίστες την ευκαιρία να εξερευνήσουν μια μαγευτική χώρα. Ως μία από τις αρχαιότερες και πιο ιστορικές πόλεις στον κόσμο, η Αθήνα προσελκύει τουρισμό υψηλού επιπέδου από κάθε γωνιά του πλανήτη.

Ως εκ τούτου, η επανεκκίνηση των πτήσεων προς την Αθήνα θα βοηθήσει στην εξυπηρέτηση της ολοένα και αυξανόμενης διεθνούς τουριστικής κίνησης, προσφέροντας παράλληλα περισσότερες επιλογές διασύνδεσης μέσα από το εκτεταμένο παγκόσμιο δίκτυό μας».

Από αριστερά: ο Tadele Barega, AM-Athens, Greece, Ethiopian Airlines, ο Esayas Woldemariam Hailu, A/Chief Commercial Officer, Ethiopian Airlines, η Ιωάννα Παπαδοπούλου, Δ/ντρια Επικοινωνίας & Μάρκετινγκ, ΔAΑ και ο Μιχάλης Φλεριανός, General Manager Greece, Gold Star Aviation.

Η διευθύντρια Επικοινωνίας & Μάρκετινγκ του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, Ιωάννα Παπαδοπούλου, δήλωσε με αφορμή τη νέα πτήση: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για την ιστορική επιστροφή της Ethiopian Airlines στην αγορά της Αθήνας μετά από 18 χρόνια.

Από τη 13η Δεκεμβρίου, η Αθήνα συνδέεται απευθείας με την Αντίς Αμπέμπα και βέβαια, με το σύνολο της αφρικανικής ηπείρου μέσω του ευρύτατου δικτύου της Ethiopian, γεγονός που συμβάλλει ιδιαίτερα στην αύξηση της διασυνδεσιμότητας της πόλης και της χώρας μας με την Αφρικανική ήπειρο.

Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε τη στενή μας συνεργασία με την Ethiopian για την υποστήριξη των αναπτυξιακών της σχεδίων στην αγορά της Αθήνας και της ευχόμαστε επιτυχία και συνεχή ανάπτυξη».

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο