ΑρχικήΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑΜε τις ευλογίες της Κομισιόν το δάνειο, ύψους 550 εκατ. ευρώ, της γερμανικής κυβέρνησης προς την Condor

Με τις ευλογίες της Κομισιόν το δάνειο, ύψους 550 εκατ. ευρώ, της γερμανικής κυβέρνησης προς την Condor

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διαπίστωσε ότι το δάνειο, συνολικού ύψους 550 εκατ. ευρώ, που θα παρασχεθεί στην Condor με εγγύηση της γερμανικής κυβέρνησης, είναι σύμφωνο με τους κανόνες της ΕΕ για τις κρατικές ενισχύσεις.

Υπενθυμίζεται ότι, το δάνειο αποσκοπεί στην εν μέρει αποζημίωση της αεροπορικής εταιρείας για τη ζημία που υπέστη λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με την Margrethe Vestager, αρμόδια για θέματα Ανταγωνισμού, «το δάνειο 550 εκατ. ευρώ με εγγύηση από το κράτος θα επιτρέψει στη Γερμανία να αποζημιώσει την Condor, η οποία δραστηριοποιείται στον αεροπορικό κλάδο, ως μέρος της ζημίας που υπέστη λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού.

Συνεργαζόμαστε με τα κράτη-μέλη για να βρούμε εφαρμόσιμες λύσεις για την υποστήριξη εταιρειών σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, σύμφωνα με τους κανόνες της ΕΕ».

Ύστερα από το «ναυάγιο» του deal με την πολωνική LOT, η γερμανική κυβέρνηση αποφάσισε να ενισχύσει χρηματικά την αεροπορική εταιρεία, υπό τη μορφή δημόσιου δανείου 550 εκατ. ευρώ εγγυημένου από το κράτος, το οποίο θα χορηγηθεί μέσω της γερμανικής τράπεζας Kreditanstalt für Wiederaufbau (KfW).

B.B.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
Tags
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο