ΑρχικήΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑIATA: Νέες θέσεις εργασίας και επιπλέον έσοδα από την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των αερομεταφορών σε Γερμανία, Ολλανδία

IATA: Νέες θέσεις εργασίας και επιπλέον έσοδα από την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των αερομεταφορών σε Γερμανία, Ολλανδία

Η τόνωση του ανταγωνισμού του κλάδου των αεροπορικών μεταφορών σε Γερμανία και Ολλανδία θα μπορούσε, σύμφωνα με τη Διεθνή Ένωση Αεροπορικών Μεταφορών (IATA), να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και να τονώσει την εγχώρια οικονομία ως το 2037.

Συγκεκριμένα, η τόνωση του ανταγωνισμού του γερμανικού αεροπορικού κλάδου θα μπορούσε να δημιουργήσει 400.000 νέες θέσεις εργασίας και να φέρει επιπλέον 49 δισ. ευρώ στο εγχώριο ΑΕΠ έως το 2037.

Σύμφωνα με την IATA, ήδη, η συμβολή των αερομεταφορών στη γερμανική οικονομία είναι σημαντική, καθώς η βιομηχανία υποστηρίζει 1,1 εκατομμύρια θέσεις εργασίας και συμβάλλει με 77,8 δισ. ευρώ στην οικονομία, αντιπροσωπεύοντας περίπου το 2,5% του εγχώριου ΑΕΠ.

Ωστόσο, εάν η κυβέρνηση δεν προχωρήσει στην βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του κλάδου θα απολεσθούν συνολικά 200.000 θέσεις εργασίας.

Αντίστοιχα, στην Ολλανδία, η ενίσχυση του ανταγωνισμού του κλάδου θα μπορούσε να δημιουργήσει 40.000 νέες θέσεις εργασίας και περίπου 8 δισ. επιπλέον στο ΑΕΠ της χώρας ως το 2037.

Σήμερα, η αεροπορική βιομηχανία υποστηρίζει 306.000 θέσεις εργασίας και συνεισφέρει 22 δισ. ευρώ στην οικονομία, αντιπροσωπεύοντας το 3,2% του ολλανδικού ΑΕΠ.

Και πάλι, σημειώνει η IATA, εάν δεν ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα, εκτιμάται ότι θα χαθούν 84.000 θέσεις απασχόλησης ως το 2037.

Β.Β.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο