ΑρχικήΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑΝέες προειδοποιήσεις Airbus για μεταφορά εκτός Βρετανίας, σε περίπτωση no deal Brexit

Νέες προειδοποιήσεις Airbus για μεταφορά εκτός Βρετανίας, σε περίπτωση no deal Brexit

Για «επιβλαβείς αποφάσεις» που θα επηρεάσουν τους εργαζόμενους, σε περίπτωση ενός no deal Brexit, προειδοποιεί εκ νέου ο διευθύνων σύμβουλος της Airbus, Tom Enders, σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του.

Επιμέλεια: Βάσω Βεγιάζη

Ο ευρωπαϊκός κολοσσός του κλάδος της αεροναυπηγικής προειδοποιεί ότι η Airbus είναι διατεθειμένη να μεταφέρει εκτός Βρετανίας την κατασκευή πτερυγίων αεροσκαφών, σε περίπτωση ανώμαλης εξόδου της χώρας από την ΕΕ.

Μάλιστα, ο Enders απηύθυνε έκκληση προς το βρετανικό Κοινοβούλιο να αποφύγει ένα τέτοιου είδους ενδεχόμενο, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «ο αεροναυπηγικός κλάδος του Ην. Βασιλείου αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο γκρεμό».

Όπως συμπλήρωσε «εάν δεν υπάρξει συμφωνία για το Brexit, η Airbus θα πρέπει να λάβει επιβλαβείς αποφάσεις για το Ηνωμένο Βασίλειο».

Σημειωτέον, η Airbus απασχολεί 14.000 εργαζόμενους στη Βρετανία, συμπεριλαμβανομένων των 6.000 ατόμων στο εργοστάσιο του Broughton της Ουαλίας και 3.000 στο Filton της δυτικής Αγγλίας.

Αρκετοί είναι εκείνοι που αμφισβήτησαν τις νέες προειδοποιήσεις της Airbus, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Reuters, ωστόσο ο Enders δηλώνει ότι σε καμία περίπτωση δεν μπλοφάρει και ότι αρκετές χώρες θα ήθελαν να έχουν εργοστάσια της Airbus στην επικράτειά τους.

Χαρακτηριστικά είπε, «μην ακούτε την παράνοια των Brexiteers, που ισχυρίζονται ότι επειδή έχουμε τεράστια εργοστάσια εδώ, δεν θα μετακινηθούμε. Κάνουν λάθος».

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο