ΑρχικήΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑΝέο «παίκτη» στην αεροπορική βιομηχανία δημιουργούν United Technologies και Raytheon

Νέο «παίκτη» στην αεροπορική βιομηχανία δημιουργούν United Technologies και Raytheon

Συγχωνεύονται United Technologies και Raytheon Co, με στόχο τη δημιουργία ενός νέου «παίκτη» στην αεροπορική βιομηχανία, με συνδυασμένο τζίρο 74 δισ. δολ.

Σύμφωνα με την “The Wall Street Journal”, η νέα εταιρεία θα ονομάζεται Raytheon Technologies Corporation, ενώ το deal εκτιμάται ότι θα «κλείσει» εντός του α’ τριμήνου του 2020 και δεν περιλαμβάνει δύο από τις θυγατρικές της United Technologies, Otis Elevators και Carrier.

Οι μέτοχοι της Raytheon θα λάβουν 2,3348 μετοχές της νέας εταιρείας ανά μετοχή που διακρατούν, ενώ οι μέτοχοι της UTC θα ελέγχουν περί το 57% της νέας εταιρείας. Διευθύνων σύμβουλος της νέας εταιρείας θα αναλάβει ο Γκρεγκ Χέιζ, σημερινός επικεφαλής της UTC, ενώ ο διευθύνων σύμβουλος της Raytheon Τόμας Κένεντι θα γίνει πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου.

Να σημειωθεί ότι, η United Technologies προμηθεύει τους κατασκευαστές εμπορικών αεροσκαφών με ηλεκτρονικά και τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό. Η Raytheon είναι ένας από τους βασικούς προμηθευτές των αμερικανικών ένοπλων δυνάμεων, στις οποίες διαθέτει εξοπλισμό για στρατιωτικά αεροσκάφη και πυραύλους.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο