ΑρχικήΑεροπορικάΟι Αμερικανοί, η μεγαλύτερη «δεξαμενή» διεθνών επιβατών για το αεροδρόμιο της Αθήνας

Οι Αμερικανοί, η μεγαλύτερη «δεξαμενή» διεθνών επιβατών για το αεροδρόμιο της Αθήνας

Οι Αμερικανοί αποτελούν τη μεγαλύτερη «δεξαμενή» διεθνών επιβατών (μόνιμοι κάτοικοι εξωτερικού) για το αεροδρόμιο της Αθήνας.

Του Φώτη Φωτεινού 

Οι διεθνείς επιβάτες που διακίνησε πέρσι το αεροδρόμιο της Αθήνας έφθασαν τα 5,7 εκατ., καταγράφοντας αύξηση 19,5% σε σύγκριση με το 2017.

Πρώτοι στην σχετική κατηγορία είναι οι Αμερικανοί, οι οποίοι αυξήθηκαν κατά 10% το 2018 και έφτασαν σχεδόν τις 680 χιλιάδες.

Ακολουθούν οι Βρετανοί, οι Γερμανοί, οι Γάλλοι και οι Ιταλοί, ενώ σε ποσοστιαίο επίπεδο, η μεγαλύτερη άνοδος προέρχεται από τους Κινέζους, όπως φαίνεται στον σχετικό πίνακα.

2018 Foreign International Arrivals στο αεροδρόμιο της Αθήνας

Η ενίσχυση των Αμερικανών επισκεπτών, αλλά και της Αθήνας ως τουριστικού προορισμού αποδεικνύεται και από το νέο απευθείας δρομολόγιο Αθήνα – Σικάγο της American Airlines, η οποία διεξάγει, εδώ και 12 χρόνια, το δρομολόγιο Αθήνα – Φιλαδέλφεια.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, στις 291 χιλιάδες θέσεις που ήταν, μέχρι σήμερα, διαθέσιμες στο δρομολόγιο Αθήνα – Φιλαδέλφεια, προστίθενται 234 χιλιάδες στο νέο δρομολόγιο Αθήνα-Σικάγο.

Με τα δύο καθημερινά απ’ ευθείας δρομολόγια μεταξύ Αθήνας, Φιλαδέλφειας και Σικάγο η American Airlines προσφέρει συνολικά 525.000 θέσεις.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο