ΑρχικήΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑΟι πιλότοι της Air France είπαν το μεγάλο «ναι» για τη δημιουργία low cost εταιρείας

Οι πιλότοι της Air France είπαν το μεγάλο «ναι» για τη δημιουργία low cost εταιρείας

Οι πιλότοι της Air France ενέκριναν τελικά τα σχέδια του γαλλικού αερομεταφορέα για τη δημιουργία μιας νέας low cost εταιρείας, ώστε να μπορέσει η Air France να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό, σύμφωνα με το Bloomberg.

Πρόκειται για την επίτευξη μιας σπάνιας συμφωνίας, μετά από πολλά χρόνια τεταμένων σχέσεων, μεταξύ εργαζομένων και εργοδοσίας.

Τα δύο τρίτα των πιλότων του γαλλικού βραχίονα της Air France-KLM Group ψήφισαν σε ποσοστό 58,1% υπέρ της πρότασης δημιουργίας της μονάδας που προσωρινά έχει ονομαστεί Boost.

Η έγκριση αποτελεί πρόοδο στα σχέδια του CEO της Air France-KLM Jean-Marc Janaillac για αύξηση των κερδών, σε ένα περιβάλλον διεθνούς ανταγωνισμού, τόσο από τις εταιρείες χαμηλού κόστους, όσο και από τους πιο ακριβούς αερομεταφορείς του Περσικού Κόλπου.

Στην επίτευξη της συμφωνίας βοήθησε η πιο συμβιβαστική διάθεση που επέδειξε σε σχέση με τον προκάτοχο του, Alexandre de Juniac, που είχε πιέσει κάποτε για τη δημιουργία αεροπορικής χαμηλού κόστους, χωρίς πρώτα να συνεννοηθεί με τους πιλότους. Αντιθέτως, ο Janaillac διαφοροποίησε ένα σχέδιο μείωσης των μισθών, με στόχο να κερδίσει την υποστήριξη των εργαζομένων.

Το brand της Air France ήταν ζημιογόνο στο 35% των δρομολογίων της. Μάλιστα, ποσοστό 10% σημείωνε βαριές απώλειες.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
Tags
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο