ΑρχικήΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑΟλοένα και περισσότερες αεροπορικές στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια της Fraport Greece. Στο +21% οι επιβάτες τον Μάιο

Ολοένα και περισσότερες αεροπορικές στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια της Fraport Greece. Στο +21% οι επιβάτες τον Μάιο

Ολοένα και περισσότερες αεροπορικές εταιρείες προσγειώνονται στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια της Fraport Greece.

Για παράδειγμα, εγκαινιάστηκαν νέες συνδέσεις από Ντόχα, Λονδίνο , Μπέρμιγχαμ, Γλασκόβη, Νιουκασλ, Μπέλφαστ, Εδιμβούργο, Βερολίνο, Νυρεμβέργη, Ντίσελντορφ, Ζυρίχη, Αμβούργο, Δρέσδη, Ερφούρτ και Μούνστερ, ενώ οι επιβάτες αυξήθηκαν 21% τον Μάιο, σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα.

Σύμφωνα με την εταιρεία, τα εν εξελίξει κατασκευαστικά έργα που στοχεύουν στην αναβάθμιση των 14 αεροδρομίων, υλοποιούνται με τέτοιον τρόπο, ώστε να μην επηρεάζεται το πρόγραμμα πτήσεων του καλοκαιρινής περιόδου 2018, γεγονός που αντανακλάται στην βελτιστοποιημένη διαδικασία κατανομής των χρονοθυρίδων (slots), ώστε να εξυπηρετούνται τα αιτήματα των αεροπορικών εταιριών.

Τον Μάρτιο, την αρχή έκανε η Qatar Airways με τη νέα σύνδεση Ντόχα – Θεσσαλονίκη. Ακολούθως, οι αεροπορικές εταιρείες Jet2.com, British Airways και Germania εγκαινίασαν νέα δρομολόγια τον Μάιο.

Στις 5 Μαΐου, η Fraport Greece υποδέχτηκε τρία νέα δρομολόγια της Jet2.com, τα οποία συνδέουν:

–          Θεσσαλονίκη – Λονδίνο (Στάνστεντ)

–          Κεφαλονιά – Λονδίνο (Στάνστεντ)

–          Ζάκυνθος – Μπέρμιγχαμ

Επίσης, η Jet2.com εισάγει φέτος το καλοκαίρι και τους παρακάτω νέους προορισμούς:

–          Θεσσαλονίκη – Μπέρμιγχαμ, Γλασκόβη, Νιουκάσλ

–          Ρόδος – Μπέλφαστ

–          Κως – Εδιμβούργο & Μπέρμιγχαμ

–          Κεφαλονιά – Γλασκόβη

Στις 15 Μαΐου, προσγειώθηκε η πρώτη πτήση της British Airways από το Λονδίνο (Χίθροου) στην Κεφαλονιά.

Το δρομολόγιο αυτό, είναι ιδιαίτερα σημαντικό καθώς, πλέον, επιβάτες από όλον τον κόσμο και κυρίως από πόλεις της Βορείου Αμερικής και του Καναδά, έχουν τη δυνατότητα, μέσω του δικτύου της British Airways, να φθάσουν πιο εύκολα από ποτέ στο νησί του Ιονίου.

Το αεροδρόμιο της Κέρκυρας, υποδέχτηκε την πρώτη πτήση της Germania από την Ζυρίχη στις 22 Μαΐου με την εταιρεία να επενδύει, όχι μόνο στο παραπάνω δρομολόγιο, αλλά και σε άλλα νέα δρομολόγια από την Γερμανία και την Ελβετία. Πιο συγκεκριμένα, το φετινό καλοκαίρι συνδέονται:

–          Κέρκυρα –  Βερολίνο &  Νυρεμβέργη

–          Κως –  Βερολίνο, Ντίσελντορφ, Νυρεμβέργη & Ζυρίχη

–          Ρόδος –  Βερολίνο, Ντίσελντορφ & Ζυρίχη

–          Σάμος –  Αμβούργο, Βερολίνο & Ζυρίχη

–          Θεσσαλονίκη –  Δρέσδη, Έρφουρτ, Μούνστερ &  Νυρεμβέργη

–          Ζάκυνθος –  Ντίσελντορφ & Ζυρίχη

–          Μυτιλήνη –  Ντίσελντορφ

Η Μύκονος αποχαιρέτησε τον Μάιο, υποδεχόμενη την πρώτη πτήση της Qatar Airways που συνδέει για πρώτη φορά τη Ντόχα με το νησί του Αιγαίου, επιστεγάζοντας την συνεργασία που έχουν αναπτύξει η Fraport Greece και η Qatar Airways.

Την ίδια ώρα, Aegean, ΕasyJet, Ellinair, Eurowings, Fly Dubai, Lauda Motion,  Lufthansa, Primera Air, Qatar Airways, Ryanair, SAS, Small Planet, Sky Express, Thomas Cook/ Condor, Transavia, Travel Service, TUI Group, Volotea, Wizz Air είναι μόνο μερικές αεροπορικές εταιρείες, οι οποίες επιχειρούν και στους περιφερειακούς αερολιμένες το καλοκαίρι, οδηγώντας στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Με αφορμή την έναρξη των νέων δρομολογίων, ο κ. Γιώργος Βήλος, Γενικός Διευθυντής Εμπορικής & Επιχειρηματικής Ανάπτυξης της Fraport Greece, δήλωσε σχετικά:

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να υποδεχόμαστε καθημερινά νέα δρομολόγια στα αεροδρόμιά μας, γεγονός που αναδεικνύει τη δυναμική τόσο για τις αεροπορικές εταιρείες όσο και για τους προορισμούς.

Οι προοπτικές που ανοίγονται μπροστά μας είναι τεράστιες, και όλοι εμείς στη Fraport Greece, βλέπουμε κάθε νέα συνεργασία ως μοναδική ευκαιρία ανάπτυξης.

Από τα νέα δρομολόγια και τις αεροπορικές συνδέσεις προκύπτει, άλλωστε, ο ιδιαίτερα υψηλός ρυθμός αύξησης της επιβατικής κίνησης που έχουμε ήδη στα 14 αεροδρόμια με τους επισκέπτες από το εξωτερικό να διαμορφώνουν τις εξαιρετικά θετικές προβλέψεις για την υψηλή περίοδο».

 

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο